Billeder fra
året der gik 2020

TAK FOR 2020!

2020 har på mange måder været et anderledes og særligt udfordrende år for os alle sammen. Også i UNICEF har Corona sat et kraftigt præg på året – både i vores arbejde rundt om i verden og i hverdagen her i UNICEF Danmark. Men 2020 har heldigvis også haft lyspunkter, og igen i år har vi skabt en masse resultater for udsatte børn over hele verden. Og vi vil fortsætte med at kæmpe for, at hvert eneste barn får en fair chance for at skabe sig en fremtid.

I galleriet herunder kan du se glimt fra året, der gik i UNICEF Danmark. Tusind tak, fordi du har været med os!

UNICEF arbejder med både forebyggelse og behandling af underernæring. Vi uddanner bl.a. lokale sundhedsfrivillige til at holde øje med symptomer. Her oplyses om ernæring på et UNICEF-støttet sundhedscenter i Mauretanien. FOTO: Raphael Pouget.
Med støtten fra Børnenes U-landskalender 2020 kan UNICEF Danmark hjælpe mere end 70.000 piger og drenge i Etiopiens ørkenregion Afar med at starte i skole og gennemføre en uddannelse. Foto: UNICEF Danmark/2020/Marie Torp Christensen
I forbindelse med Børnenes U-landskalender, har Oh Land sammen med den etiopiske sangerinde Zeritu skrevet sangen Vilde Piger, Vilde Drenge om at turde drømme og stå sammen på tværs af landegrænser. Alle sangens indtægter går ubeskåret til UNICEFs arbejde for verdens børn. Hør sangen her: https://ohland.lnk.to/VildePigerVildeDrenge. Foto: www.thomasskou.com
d. 17. april 2020 ankom de første forsyninger til Etiopien, bestående af medicin, masker, visirer m.m. produceret af UNICEF i kampen mod COVID-19 pandemien. FOTO: Nahom Tesfaye.
Skoleelever fra Lindehøjskolen i Herlev har virtuelt online møde med skoleelever fra Madagaskar. De spurgte hinanden om alverdens ting, lige fra leoparder og giftermål, til fremtidsdrømme og madvaner. Et lærerigt og eksotisk møde mellem forskellige kulturer, hvor der både er store forskelle, men også mange ligheder.
Børn i Raghunathpur i Indien øver sig på at vaske hænder grundigt. UNICEF har under corona gjort en ekstra WASH indsats, hvilket dækker over adgang til rent vand, sanitære forhold og bedre hygiejne. FOTO: Soumi Das.
To børn læser informationsfolderen om vaske-hænder-teknikken i forbindelse med Global Vask Hænder dag. Venezuela. FOTO: David Ochoa.
Karen Hækkerup giver promoterne en opmuntrende peptalk, lige inden de for første gang skal på gaden iført corona-visir i juni måned.
Siden konflikten mellem Yemens regering og Houthi-oprørerne i 2015 har landet været i opløsning. Mange er drevet på flugt, og der er mangel på vand, mad og medicin. UNICEF arbejder hårdt for at børn, som drengen på billedet, får nemmere adgang til rent vand og bedre levevilkår.
UNICEF er massivt til stede i Yemen, og i 2020 er det lykkedes os at importere 18.000 corona-tests, træne 30.000 sundhedsarbejdereleverer og levere hygiejnepakker til hele landet, som dem på billedet.
Live optagelser på KBH. Professionshøjskole af podcasten KLASSENS TIME. Der er nu lavet 12 programmer i rækken, og du kan læse mere og høre podcasten her: www.unicef.dk/klassenstime
Fra fejring af Verdenstimen, eller som UNICEF kalder det: Worlds largest Lesson (WWL) på Kbh. Rådhus med bl.a. HKH prinsesse Mary og UNICEF ambassadør Rasmus Kolbe / Lakserytteren. Han tegnede verdens bedste verdensmål- og rettighedstegning.
Den 4. august blev store dele af Beirut jævnet med jorden af en eksplosion. Allerede samme dag kunne UNICEF begynde at yde psykologisk støtte til børnene, genforene børn med deres familier og sørge for nødforsyninger af blandt andet rent drikkevand.
En UNICEF doktor hjælper med støtte og hospitalshjælp til børn og familier berørte af eksplosionen i Beirut.
2020 har være præget af corona-nedlukning og hjemmeundervisning over hele verden. Her underviser en lærer virtuelt en gruppe børnehavebørn i Medellin i Columbia. FOTO: Joaquin Sarmiento.
I Etiopien følger Yedidiya Sisay med i timerne via radioen. Et initiativ, som Etiopiens regering har igangsat, støttet af UNICEF. FOTO: Nahom Tesfaye.
Da Moria-lejren i Grækenland brændte ned til grunden i september, blev 12.000 mennesker akut hjemløse. En stor del af disse var børn. FOTO: Angelos Tzortzinis.
Efter branden kom der straks gang i genopbygningen af Moria-lejren i Grækenland. FOTO: Angelos Christophilopoulos.
Pga. Corona måtte Det Nationale Rettighedsråd afholde møde online, hvor de i fællesskab fik udarbejdet årets resolution.
Efter mange års konflikt i Syrien er der enormt behov for nødhjælp og faciliteter til at give børnene blot et minimum af tryghed. Bl.a. nødhjælpstelte som her på billedet. FOTO: Omar Albam.
To drenge fra Syrien hjælper til i familien ved at bære nye hygiejneforsyninger hjem til deres telt. FOTO: Ali Almatar.
På Børnenes dag 20. november mødtes medlemmer fra Det Nationale Rettighedsråd bl.a. med Kronprinsesse Mary og drøftede resolutionen. Credit: Lise Balsby
I anledning af Børnenes Dag 20. november var flere ikoniske bygninger badet i UNICEF-blåt lys. Blandt andet Københavns Hovedbanegård. (Credit: Bjarke Ørsted)
Og inde i Hovedbanens ankomsthal havde LEGO bygget en kæmpe globus, for at markere Børnenes Dag. (Credit: Bjarke Ørsted)
UNICEF og Hempel Fonden besøgte i februar Madagaskar, hvor vi samarbejder om uddannelse til mere end 32.000 elever i folkeskolen. (Credit: UNI302844)
Hundested skole blev certificeret som Rettighedsskole i november. Pga. Corona var der kun ganske få certificeringer og kick-off arrangementer i år.
En mor ammer sin 2 måneder gamle datter, mens en UNICEF medarbejder sørger for at pigen bliver vaccineret. Elfenbenskysten. FOTO: Frank Dejongh.
Kåring af vinderklasserne til årets Mediekonkurrence den 10. december. Vi skulle have fejret det i Pressen Hus. Alternativt have kørt rundt i hele landet og overrasket dem på skolerne. Det kunne vi ikke pga. corona. Så vi ”hackede” os ind i klassernes virtuelle undervisning og fortalte 6 vinderklasser den gode nyhed, at de havde vundet.
UNICEF er verdens største indkøber af vacciner, og arbejder for at gøre vacciner tilgængelige for alle børn i verden, også dem der bor mest afsides. Her bliver en dreng vaccineret i DR Congo. FOTO: Josue Mulala.
En pige bliver vaccineret af en UNICEF medarbejder i Venezuela. Her sørges der for vacciner mod bl.a. Polio, Gul Feber og Tuberkulose. FOTO: William Urdaneta.
Bestyrelsesformand Alfred Josefsen og Generalsekretær Karen Hækkerup overrækker årets UNICEF-pris, som i år gik til elevorganisationen Danske Skoleelever.