Støt

Støt fast

– og hjælp børn hver dag!

Med en fast støtte giver du den mest effektive hjælp

Selvom alle bidrag gør en kæmpe forskel, så er det med den faste støtte, at du giver den absolut bedste hjælp. Den faste støtte gør nemlig, at vi har mulighed for at planlægge og effektivisere vores hjælpearbejde, så børnene får så meget hjælp som muligt ud af hver eneste støttekrone.

Det betyder den faste støtte

  • Den gør, at vi kan være til stede i 190 lande & territorier og derfor kan rykke hurtigt ud med nødhjælp, når en katastrofe rammer.
  • Den frigiver flere penge til selve hjælpearbejdet, fordi UNICEF kan spare på udgifterne til at samle penge ind.
  • Den faste støtte sikrer, at vi kan arbejde langsigtet med vores indsatser for bl.a. at udrydde sult og bringe familier ud af fattigdom.
  • Den faste støtte sikrer, at hjælpen altid går til de børn, der har mest brug for den.
  • Med den faste støtte kan vi gøre en livsforandrende forskel for rigtig mange børn i hele verden. Også selv hvis verdens kameraer ikke peger på dem.
Frank Dejongh

 

Se hvorfor andre støtter UNICEF

Som fast støtter hjælper du børn over hele verden – hver dag, året rundt. Du støtter børn hele vejen fra mors mave og frem til voksenlivet. Du støtter børn ramt af krig og katastrofer. Og du hjælper børn med uddannelse og med at opfylde selv de mest basale behov i deres opvækst. Din hjælp forandrer børns liv!

Når jeg hører eller ser børn, der sulter, så får jeg det dårligt, og så får jeg lyst til at hjælpe.

…Og det kan jeg gøre gennem UNICEF.

  • Karen

Det værste jeg ved, er uretfærdighed. Så det faldt mig naturligt at støtte en organisation, der tager sig af børn, der er i en situation, som vi på ingen måder kan forestille os.

  • Thomas

Jeg støtter UNICEF fordi, jeg synes, at det er meningsfyldt at støtte nogen, der hjælper børn.
Børn må altid være uskyldige i de omstændigheder, de står i.

  • Ida

Vidste du at …

Vi er afhængige af frivillige gaver & donationer

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

Af én doneret krone går lidt over 3 øre til administration

Når du donerer går 82,8% til arbejdet for børn, 12,9% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 3,1% til administration.

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.

Læs mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler.

Ofte stillede spørgsmål

Når du giver et fast beløb hver måned, er du med til at sørge for, at UNICEF kan være til stede i hele verden og dermed være først fremme med nødhjælp og sikre børnene i krisesituationer.

Din månedlige, faste støtte betyder også, at vi kan planlægge, effektivisere og arbejde langsigtet. For det er netop gennem investeringer i udvikling og fremgang, at udfordrede samfund kan bygges op. Det er de lange seje træk der nytter – det er dem der skaber varige forandringer for børns liv.

Du hjælper børn i hele verden – særligt de allermest udsatte. Du hjælper børn der er ramt af krig eller katastrofe og som har brug for akut nødhjælp. Og du hjælper langsigtet – fx med at vaccinere og give børn en uddannelse.

Du kan få fradrag for din støtte helt fra første støttekrone. Du kan faktisk trække hele dit samlede bidrag fra i skat – se gældende regler her. Ægtefæller har hver deres fradrag. Og hvis du støtter fast, og vi har dit CPR-nummer, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du nemlig helt automatisk dit skattefradrag.

Hvis du er i tvivl, om vi har dit cpr-nummer, er du er velkommen til at ringe til os på 35 27 38 00 eller skrive til os ‘; unicef@unicef.dk. Så skal vi nok tjekke, om vi har det.

Eller kan du oplyse det i vores formular ‘; den er både sikret og krypteret!

Nej, du kan faktisk ikke selv indberette din støtte. Vi skal nok sørge for at indberette din støtte til SKAT, når vi har dit CPR-nummer.

Du kan til hver en tid vælge at få stoppet din støtte. Ring til os på 35 27 38 00 eller send os en mail – unicef@unicef.dk, så skal vi nok hjælpe med at få din aftale stoppet.

Ja, det kan du altid få. Dog max i et halvt år. Ring til os på 35 27 38 00 eller send os en mail ‘; unicef@unicef.dk, så hjælper vi dig med at få det bragt i orden.

Ja, det kan du. Ring til os på 35 27 38 00 eller send os en mail ‘; unicef@unicef.dk, hvis din økonomi ændrer sig, og du gerne vil have ændret din støtte.