Hjælp børnene i Gaza

– de er sårede og sulter

Støt nu
To familier kan fx få en stor presenning og fire varme tæpper, så de kan skabe sig et midlertidigt hjem.
Tre underernærede børn kan fx få behandling med livreddende nøddemos i tre uger.
To børn kan fx få et nødhjælpspakke med livreddende nøddemos og tæpper.
Mindst to børn i katastrofeområder kan fx få en nødhjælpspakke hver måned.
Over 500 børn kan fx få rent drikkevand hver måned.
Hver måned kan du fx sørge for nøddemos, som sikrer mad til to børn i en uge.

Hvert minut tæller

Børnene i Gaza er traumatiseret af vold og bomber. Rigtig mange har mistet deres familie og er efterladt helt alene. Nu strammer hungersnøden sit greb om børnene – flere er allerede døde af sult.

Børnene kan IKKE mere. De har brug for hjælp NU!

Hjælp børn som Leen

2-årige Leen er træt og fjern i blikket, mens hun får målt sin lillebitte overarm. Hun er nu så tynd, at sygeplejersken ikke er ét sekund i tvivl: Den lille pige er ramt af akut, dødelig underernæring. Hvis ikke vi handler nu, overlever børn som Leen ikke.

For bare 432 kr. kan du fx sende livreddende nøddemos til tre alvorligt underernærede børn i tre uger.

UNICEF er til stede

UNICEF er til stede i Gaza og knokler for at levere den støtte, der er mulig under ekstremt svære forhold.

Vi sender blandt andet kritisk nødhjælp som næringsrig mad, rent vand, vandrensningsanlæg, medicinske forsyninger, brændstof, hygiejneartikler og bleer, tæpper og varmt tøj.

Vi sørger også for screening og behandling af underernærede børn, hjælper med at finde alternativ pleje til separerede og uledsagede børn og giver børnene psykosocial førstehjælp og støtte.

Du kan hjælpe os med at nå flere børn, hurtigt!

Hungersnød er en ekstrem situation, og bliver derfor meget sjældent erklæret. Det er til sammenligning ikke sket siden den omfattende sultkatastrofe i Sudan i 2017 – og inden dette i Somalia i 2011.

Når hungersnøden raser, er børnene i størst fare for at dø. De små kroppe kan ikke undvære mad og drikke lige så længe, som de voksne kroppe kan.

Du kan gøre en forskel for børnene i Gaza.

ALTID på børnenes side

UNICEF er altid på børnenes side, uanset hvem deres forældre er, og hvor de kommer fra. Det er vi også i dette tilfælde. Vi vælger ikke side, men hjælper børn, hvor behovet er størst.

Situationen i Gaza ændrer sig hele tiden, og UNICEF afsøger konstant måder at nå børn og familier i akut krise. Vi opfordrer til en øjeblikkelig våbenhvile i konflikten mellem Israel og Hamas og til, at der etableres en humanitær korridor, der kan give børn og deres familier bedre adgang til livreddende hjælp og forsyninger – hvor end de måtte være.

I Gaza laver UNICEF og partnere aktiviteter, der giver børnene en chance for bare at være børn igen.

”Indtil børnene føler sig trygge, er det virkelig svært for dem at bearbejde, hvad der er sket”, fortæller vores kollega, Tess Ingram, som er udstationeret for UNICEF i Gaza. ”På hospitalet her laver vi kunst, spiller spil, laver teater og leger. Det er så rart at opleve børnene smile, grine og slappe af igen.”

UNICEF vurderer, at samtlige børn i Gaza har brug for psykosocial støtte lige nu.

Gaza-krisen

Sådan hjælper UNICEF i Gaza

Vidste du at …

Vi er afhængige af frivillige gaver & donationer

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

Af én doneret krone går lidt over 3 øre til administration

Når du donerer går 82,8% til arbejdet for børn, 12,9% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 3,1% til administration.

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.

Læs mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler.