Støt

Her er vi til stede

Hvor arbejder UNICEF?

UNICEF arbejder i 190 lande og territorier, og hvert år er vi med til at redde millioner af børns liv og forbedre chancerne for mange flere. I de grønne lande på kortet ligger UNICEFs national komiteer, der samler penge ind til arbejdet og informerer om børns rettigheder. Derudover har vi 156 landekontorer over hele verden med mere end 10.000 medarbejdere.

Hvad laver vi i de forskellige lande og territorier?

UNICEF har i alt 34 nationale støttekomitéer. Støttekomitéerne arbejder for at samle penge ind til UNICEFs internationale arbejde, og for at oplyse både børn og voksne om børns rettigheder. I Danmark ligger én af støttekomitéerne.

Når en katastrofe pludselig rammer, er det en vigtigt parameter, at UNICEF har 156 landekontorer fordelt over hele verden. Det betyder nemlig, at vi allerede er tilstede i området og derfor hurtigt kan rykke ud med nødhjælp.

Derudover har UNICEF 6 nødhjælpslagre placeret strategisk rundt omkring i verden. Det største af dem alle, verdens største, ligger i København og er fyldt med alt fra medicin og hospitalsudstyr til fodbolde og farveblyanter.

UNICEF bliver også efter en katastrofe og vi kobler altid den akutte nødhjælpsindsats med det langsigtede udviklingsarbejde.

Læs meget mere om vores arbejde

 

Vigtigheden af vores landekontorer

UNICEF samarbejder med beslutningstagere lige fra de enkelte landes regeringer til lokale myndigheder. Fordi vi er en del af FN, sidder vi med ved forhandlingsbordet, hvilket giver os mulighed for at påvirke regeringer og lovgivning i de lande, vi arbejder i. Det kan fx være at få regeringen til at sætte flere penge af til sundhedsinitiativer for børn eller at droppe krav om dyre skolegebyrer, der forhindrer de allerfattigste børn i at komme i skole.

Vi arbejder ud fra princippet om hjælp til selvhjælp. Derfor inddrager vi den lokale befolkning og sikrer os, at landets regering og øvrige myndigheder investerer og tager ansvar, så hjælpen har en langsigtet, bæredygtig effekt.

Læs mere om vores internationale arbejde

Jeg ved hvad UNICEF betyder for børn, for jeg var blandt dem, der modtog mad og medicinsk nødhjælp lige efter Anden Verdenskrig.

 • Audrey Hepburn
 • Tidligere UNICEF Ambassadør

  Indsatsområder i Afghanistan

   Indsatsområder i Yemen

    Indsatsområder i DR Congo

     Indsatsområder i Bangladesh og Myanmar

      Indsatsområder i Sydsudan

       Indsatsområder i Afrika

        Indsatsområder i Asien

         Forandringer for Syriens børnearbejdere