Støt

Om UNICEF

UNICEF er verdens største børneorganisation

UNICEF er FNs Børnefond og vores vigtigste opgave er at skabe varige forandringer for børn og beskytte deres rettigheder. Som verdens største børneorganisation, og en vigtig del af FN, har vi en unik gennemslagskraft i over 190 lande og territorier.

UNICEF hjalp børn, der havde brug for en udstrakt hånd efter Anden Verdenskrig. © UNICEF/UNI41895/Unknown

UNICEFs Historie & Mission

I kølvandet på Anden Verdenskrig, den mest dødelige konflikt i verdenshistorien, var behovet for humanitær hjælp stort. Dem der havde allermest brug for hjælp var børn, og derfor blev UNICEF den 11. december 1946 oprettet for at hjælpe de europæiske efterkrigsbørn, der levede uden omsorg og beskyttelse. Planen var at lukke organisationen ned efter arbejdet var færdigt, men behovet for hjælp var også stort i Afrika, Asien og Latinamerika. Derfor blev UNICEFs mandat udvidet til at omfatte alle børn i hele verden.

Senere valgte FN, at UNICEF skulle bestå for at hjælpe udsatte børn i hele verden. Ikke kun efter krige og katastrofer, men også med vaccinationer og anden langsigtet hjælp til sundhed, der kunne sikre, at børnene og deres lokalsamfund hele tiden blev stærkere og bedre rustet til at klare sig selv i fremtiden. Og netop sådan arbejder vi stadigvæk. Akut og langsigtet.

Læs mere om UNICEFs mission

Håbet for verdens fremtid hviler på de kommende generationer.

 • Sådan lød ordene, da FN’s Generalforsamling oprettede UNICEF i 1946.

UNICEF er børnenes stemme

UNICEF er den organisation i verden, der hjælper flest børn med at overleve og klare sig i livet. Vi er en neutral, upartisk organisation, men vi har holdninger og taler børnenes – særligt de mest udsatte – sag. Det gør vi i hele verden.

UNICEF ser børn som ressourcestærke, medskabende individer. Vi er børnenes stemme på regeringskontorerne, deres hjælpende hånd uanset, hvor de bor og deres livreddende nødhjælpsleverandør under de værste krige og katastrofer. Vi redder børns liv, fra fødsel til deres voksenliv begynder.

Vi tror på hjælp til selvhjælp. Vi tror på relevant og gennemtænkt hjælp, der tager højde for udfordringer, der vender tilbage. Og på akut hjælp, der også peger ind i fremtiden. Når vi genopbygger det, der blev udslettet af en katastrofe, har vi fokus på at bygge det bedre, end det var før. Det er det, vi kalder: ‘Build-back-better’.

Rammen i alt vores arbejde er FN’s Børnekonvention.

UNICEFs arbejde for børn er helt afhængig af frivillige bidrag. Derfor er vi rigtig glade for den store opbakning fra private, virksomheder og fonde. Mange af de indsamlede penge kommer fra vores faste bidragydere, som hver måned er med til at gøre en stor forskel for de børn i verden, der vokser op under vanskelige vilkår. Vi er medlem af ISOBRO, der er brancheorganisation for alle indsamlingsorganisationer i Danmark.

Mere om UNICEF

  Vores arbejde

   Bestyrelsen i UNICEF Danmark

    Sådan bruger vi pengene

     UNICEFs Verdenslager i København