Rohingya Bangladesh Cox Bazar Myanmar monsun

Hjælp Rohingya-
børnene

Hver måned kan dine 299 kr. sørge for rent vand til over 3000 børn i en uge.

Hver måned kan dine 199 kr. sørge for nøddemos, som sikrer 4 børn mad i en uge.

Hver måned kan dine 99 kr. hjælpe 4 af verdens mest udsatte børn i skole med en skoletaske.

Dine 706 kr. kan give livsvigtigt vandrensnings- og hygiejneudstyr til 2 familier.

Dine 288 kr. kan sørge for, at en familie får 1 stor presenning og 2 varme tæpper, så de kan skabe sig et midlertidigt hjem.

Dine 199 kr. kan sørge for nøddemos, som sikrer 4 børn mad i en uge.


 

Verdens største flygtningelejr har
brug for hjælp nu!

Flygtningelejren i Bangladesh rummer 500.000 børn, som har alvorligt behov for humanitær nødhjælp.
På rohingya-krisens femte år er det vigtigere end nogensinde, at sikre at børnene får adgang til
basal skolegang og sundhedsydelser.

 

Mangel på rent drikkevand

De fleste flygtninge, der er tvunget på flugt fra rædslerne i Myanmar, er traumatiserede og har bosat sig i overfyldte lejre. De er tørstige og mangler rent vand at drikke. De store mængder regn, der falder under cyklon- og monsunsæsonen, udgør en stor fare for de mange mennesker. Børnene er våde og risikerer at blive syge og miste deres hjem.

Der er et stort behov for vandrensningssystemer, vacciner mod vandbårne sygdomme, sanitetsudstyr og hygiejneundervisning i lejrene, hvor 60% af befolkningen er børn.

Over 2.000 midlertidige skoler

Flere år i midlertidige lejre i Bangladesh har efterladt rohingya-børnene med en kritisk mangel på skolegang. UNICEF har siden krisens begyndelse etableret over 2.000 midlertidige skoler, men der er stadig mange børn, der ikke har mulighed for at gå i skole.

Investering i uddannelse afgørende for at bryde med fattigdom, og særligt børn med en usikker fremtid – som rohingya børnene – har et stort behov for skolegang og en stabil hverdag.


 

Bangladesh er presset!

Den store tilkomst af flygtninge fra Myanmar lægger et stort pres på Bangladesh. Vi skal sikre rent vand, uddannelse og sundhedscentre både i flygtningelejrene, men også udenfor lejrene, hvor landets befolkning i stigende grad har behov for humanitær hjælp.

Hvis vi skal sikre fremtiden for børnene i Bangladesh, har vi brug for al den støtte vi kan få. Sammen skal vi sikre, at ingen børn bliver glemt i krisen. En generation af børn bliver ældre dag for dag, og vi må sikre, at de ikke mister deres fremtid.

Læs mere om rohingya-krisen.


 

Vidste du at ...

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER HELT AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 3 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 85,3% til arbejdet for børn, 8,7% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 3% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.