Sådan når vi de mest udsatte børn

Hjem » SÅDAN: Når vi de mest udsatte børn

Sådan når vi de mest udsatte børn

INGEN børn skal lades i stikken. Derfor hjælper vi også de børn, der er mest udsatte og allersværest at nå. Den ekstra indsats, det kræver, giver også økonomisk god mening. For her kan vi virkelig gøre en forskel, der batter noget, og en forskel, der peger fremad.

For eksempel ved vi, at hvis vi hjælper en pige med at komme i skole og få en uddannelse, betyder det direkte, at hun vil få færre børn som voksen. Hun vil blive gift senere, blive gravid senere, og hun vil generelt blive bedre til at holde sig selv sund og rask. Og for hvert ekstra år hun går i skole, vil hendes indtægt som voksen stige med 10 procent i gennemsnit.

De børn hun får, vil også klare sig bedre. Børn, der fødes af en mor, som kan læse, har nemlig hele 50 procent større chance for at overleve de første fem år.

© UNICEF/UN0199468/Noorani. Sitting in her classroom, a Djiboutian girl child smiles in a UNICEF supported school in the village of Dafo, situated 5 km from the city of Tadjourah, in the southern Djibouti.

Pigen her går i en UNICEF-støttet skole i Djibouti. Det er et af de mindste og mest tørre lande i verden. En god skolegang giver både hende selv og hendes kommende børn mulighed for at få en markant bedre fremtid.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Bliver et barn født af en mor, der kan LÆSE...

...har barnet 50 % større chance for at fylde 5 år

Børn er børn, uanset hvor de er

Vores mission gælder ALLE børn, der har brug for hjælp eller støtte. Og børn er børn, uanset hvor de bor, uanset om de er fanget i krig, en alvorlig katastrofe eller ekstrem fattigdom.

ALLE børn har ret til en fair chance. Børnekonventionen – eller børns grundlov – gælder for ALLE verdens børn.

 

4 måneder gamle Belisia Da Costa vaccineres i Laga
Princippet om, at alle rettigheder gælder for ALLE børn uden undtagelse.
Børnekonventionen, artikel 2

Vi bringer hjælpen tæt på børn

Er børn afskåret fra basal hjælp, bringer vi den tættere på dem. Vi etablerer for eksempel lynhurtigt midlertidige skoler under katastrofer. Vi spreder viden, der redder liv sammen med lokale ildsjæle.

Vi opretter mini-sundhedsposter, når sundhedsklinikken ligger for langt væk. Vi uddanner sundhedshjælpere i afsides landsbyer og udstyrer dem med medicin til at bekæmpe banale sygdomme, der stjæler børns liv.

Vi sender vaccinations-teams på missioner ud i ødemarker eller op af stejle bjergtinder med livreddende dråber til nomadebørn eller børn, der bare bor langt væk fra ALT.

Og meget mere. Fordi INGEN børn fortjener at blive glemt, heller ikke de mest udsatte.

The Ministry of Health launched the National immunization campaign against Measles, Rubella and Polio diseases. This campaign took place in the whole territory during 2nd of July until 14th of July 2018.

Et vaccinationsteam i Timor-Leste forcerer terrænet til fods for at nå frem med beskyttende vacciner til børn, der lever i fjerne områder. © UNICEF/UN0227777/