Det er ikke ret ofte, der bliver klappet i de lidt formelle møder i FN-bygningen i New York. UNICEF's hovedbestyrelsesmøder med repræsentanter fra hele verden er ingen undtagelse. Men det var det i dag, da UNICEF's topchef, Anthony Lake, aflagde rapport over UNICEF's resultater for børn i 2016.

Klapsalverne kom spontant, da vi fik at vide, at alene i 2016 reddede UNICEF 2,5 millioner små børn fra at dø sultedøden gennem intensiv behandling mod underernæring! Som generalsekretær for UNICEF Danmark, som takket være stor støtte fra danskerne, fonde, virksomheder m.fl. i 2016 kunne støtte børnene med over 170 mio kr. - bliver man utrolig stolt over at være en brik i dette vigtige arbejde.

Men der er mange andre resultater at glæde sig over:

  • UNICEF vaccinerede sammen med partnere mere end 85 mio børn mod mæslinger i 2016.
  • UNICEF hjalp børn i 344 nødsituationer i 108 lande sidste år.
  • UNICEF nåede frem til næsten 29 mio mennesker med rent vand og næsten 12 mio børn med skolegang i nødsituationer.
  • Og vi forhandlede priserne på bl.a vaccine og malarianet med over halvdelen af prisen året før, så pengene rækker dobbelt så langt.

Der er langt flere resultater at glæde sig over. Men der er også stadig store behov blandt verdens børn, hvor bl.a. 50 millioner børn i øjeblikket befinder sig på flugt og 1,4 millioner børn er i fare for at dø af sult i fire lande.

UNICEF er verdens største hjælpeorganisation for børn, og tallene viser det. Og som der står i forordet til UNICEF's globale årsrapport for 2016: "That's what UNICEF does. And we never give up".

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Kommunikations-
medarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook