Ahmed er et af de mange syriske børn, der har fået varmt vintertøj af UNICEF
Ahmed er et af de mange syriske børn, der har fået varmt vintertøj af UNICEF

UNICEF Danmarks foreløbige årsresultat for sidste år viser atter et år med stor opbakning fra danskerne. Mest bemærkelsesværdigt er støtten fra danskerne til Syriens børn.

”UNICEF har samlet ind til Syriens børn i de seks år, krigen har varet, og man skulle tro, det blev sværere og sværere at mobilisere støtte til indsatsen, fordi situationen ikke længere er ny, og katastrofen kan virke svær at stoppe. Men i 2016 samlede vi her i Danmark over dobbelt så meget ind (i alt 10 millioner kr.) til indsatsen i og omkring Syrien, som vi samlede ind de første fem år tilsammen (i alt 4,5 millioner kroner). Det er så flot, og vi er utrolig taknemmelige for både støtten og den opbakning, danskerne viser,” siger Steen M. Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Over 80 procent går til formålet

UNICEF fik både rekordmange donationer til Syriens børn fra private danskere, men også flere virksomhedsdonationer end nogensinde, - med TDC i absolut front. Den rekordstore støtte til indsatsen i Syrien afspejler sig også i UNICEF Danmarks årsresultat, som for andet år i træk bliver på langt over 210 millioner kroner. Heraf går over 80 procent til formålet.

”Vi tror, at en af grundene til, at viljen til at donere var så stor i 2016, er, at Syriens børn desværre kun har fået det værre, og at både medierne og vi selv har kommunikeret mere omkring det. Især billederne og historierne fra det østlige Aleppo mobiliserede en enorm støtte i december,” siger Steen M. Andersen.

Største nødhjælpsoperation nogensinde

For UNICEF er indsatsen i og omkring Syrien den største nødhjælpsoperation nogensinde. Pengene er allerede ude at arbejde for børnene i Aleppo i form af bl.a.:

  • 35.000 børn får psykosocial hjælp, så de kan få bearbejdet de voldsomme oplevelser, de har haft.
  • Vi underviser 55.000 børn i, hvordan de skal undgå ueksploderede spængstoffer, som flyder i gaderne.
  • Vi har identificeret over 300 uledsagede flygtningebørn, og vores 72 socialarbejdere arbejder på at genforene dem med deres familier.
  • Omkring 13.000 børn har fået livreddende vaccinationer, og omkring 32.000 børn og kvinder er blevet undersøgt og behandlet for underernæring.
 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
Send e-mail

Susan Knorrenborg
Presseansvarlig
T: 35 27 38 66​
M: 29 89 19 15
Send e-mail

Mads Nørgaard-Larsen
Pressemedarbejder
M: 27 46 63 33
Send e-mail

Facebook