Clara var både mat og afkræftet på grund af underernæring. Nu er hun i bedring takket være hurtig behandling. UNICEF vil hjælpe mange flere børn som Clara.
Clara var både mat og afkræftet på grund af underernæring. Nu er hun i bedring takket være hurtig behandling. UNICEF vil hjælpe mange flere børn som Clara.

For 11. år i træk afholder UNICEF i samarbejde med 11 andre danske hjælpeorganisationer og DR Danmarks Indsamling. Årets tema er børn og sult - et tema, som UNICEF i høj grad kan relatere sig til og bruge hjælp til at gøre noget ved.

UNICEFs andel af de indsamlede midler vil gå til vores indsats mod underernæring blandt børn i Madagaskar - et af verdens fattigste lande. Her er hvert andet barn underudviklet på grund af for lidt eller for ensformig kost.

Underernæring kan påvirke børn resten af livet
Med pengene fra Danmarks indsamling vil UNICEF sikre en omfattende behandling af den livstruende underernæring blandt børnene og samtidig forhindre langtidseffekterne af underernæring, der blandt andet kan betyde, at børnene ikke vokser, som de skal, har dårligere indlæring i skolen og lavere produktivitet i voksenalderen.

Konkret går indsatsen ud på at levere særlig beriget mad, medicin og udstyr til ernæringscentrene i Vakinankaratra regionen og sikre uddannelse af sundhedspersonale og landsbyledere, der kan tage ejerskab for projektet og sikre dets levetid og effekt.
En national plan

Støtter regeringens indsats på området
Projektets aktiviteter vil gå hånd i hånd med den indsats, regeringen i Madagaskar allerede har sat i gang, og som UNICEF hjælper med at udvikle og indføre. Projektets mål er at få udviklet en regional ernæringsplan for Vakinankaratra, der har den højeste andel af fejlernærede børn i Madagaskar. Ved at samarbejde med regeringen, sikrer vi, at projektet har de bedst tænkelige vilkår for at blive prioriteret og udvidet til resten af landet.

UNICEF har med støtte fra Danmarks Indsamling som mål at screene 90 procent af børnene for fejl- og underernæring og give dem A-vitamin og ormekur to gange om året. Sidst, men ikke mindst, vil vi uddelet vitaminpulver, som børnene i alderen 6-23 måneder skal have tilført deres mad derhjemme.
Det er også en del af projektet at oplyse om fordelene ved amning og lave landsdækkende sundhedsuger, hvor børnene kommer til rutinetjek.

Flere artikler i samme kategori

Abel har været indlagt i to måneder på afdelingen for underernæring på en sundhedsklinik i Angola. Trods tilbageslag ser det endelig ud til, at han er ved at komme sig
Sygeplejerskerne kalder ham 'den lille præsident'. Hans rigtige navn er Abel, og den lillebitte dreng har næsten tilbragt to måneder af sit syv måneder lange liv på afdelingen for underernærede børn på Chiulo sundhedsklinikken i Angola.Hans rejse mod at blive rask har ikke været nem. Hans mor var...
Falmata på 6 måneder er akut underernæret og har desperat brug for nødhjælp. Hun et af de børn, hvis liv er alvorligt truet på grund af konflikten i Nigeria.
En nødhjælpskonvoj med medarbejdere fra UNICEF, UNFPA (FNs befolkningsfond) og IOM (International Organization for Migration) blev i går udsat for et alvorligt angreb i det nordøstlige Nigeria. Konvojen var på vej fra Bama til Maiduguri efter at have leveret akut nødhjælp til 25.000 trængte...
UNICEF er blandt de organisationer, der har fået adgang til den belejrede by Madaya i Syrien, som har været afskåret fra nødhjælp i et halvt år. Det syn, der mødte vores chef for kontoret i Syrien, Hanaa Singer, var gruopvækkende. Her er hendes fortælling:Det var særligt hårdt og chokerende at...

Billeder og video i samme kategori

 

Pressekontakter:

Line Grove Hermansen
Kommunikations-
direktør
T: 35 27 38 28​
M: 20 14 44 30
Send e-mail

Julie Troldborg
Presseansvarlig
M: 29 80 18 45​
Send e-mail

Jakob Colville-Ebeling
Public Affairs Manager
M: 61 65 61 95
Send e-mail

Facebook

Unicef