MOVEATHON

En Moveathon er en sjov aktivitet, hvor børn hjælper børn. En MOVEATHON går ud på at løbe, gå eller måske hoppe nogle runder, mens I hjælper verdens børn.

Kunne du tænke dig at samle ind til verdens børn, mens du har det sjovt?

- Så kan du og resten af eleverne i din klasse deltage i UNICEFs sjove aktivitet, MOVEATHON. En MOVEATHON går ud på at løbe, gå eller måske hoppe nogle runder. I bestemmer selv hvordan.

MOVEATHON er en aktivitet, hvor du og din klasse kan samle penge ind til børn i hele verden. Inden I laver selve MOVEATHON-aktiviteten, kan I blive undervist af jeres lærer i, hvordan børn i resten af verden har det.

Jo flere runder, jo bedre

I bestemmer selv i klassen, hvordan I vil lave jeres MOVEATHON. Skal I løbe, eller skal det være på gåben, rulleskøjter eller måske på stylter? Det gælder om at gennemføre så mange gange som muligt. For hver gennemført runde kan der være en eller flere, som støtter din MOVEATHON med nogle penge. Det kan være din mor, far, storesøster, din nabo eller din fodboldtræner. I aftaler et beløb for hver gennemført runde. Når jeres MOVEATHON er gennemført, samler du pengene ind hos dine støtter og afleverer dem til din lærer, som sender pengene til UNICEF.

Pengene rækker rigtig langt

Du kan for eksempel få ti kroner af din mor, otte kroner af din bedstemor og to kroner af din far for hver runde, du gennemfører. Det bliver til 20 kroner per runde. Gennemfører du så ti runder, kan du gange beløbet med ti. I det her tilfælde bliver det til 200 kroner i alt, og det er rigtig mange penge for UNICEF.

For de 200 kroner, som du har samlet ind, kan UNICEF for eksempel:

  • Købe skolehæfter og blyanter til 73 børn, så de kan lære at regne og skrive
  • Rense 13.600 liter vand med vandrensningstabletter. Det er nok til at give rent vand til 194 børn i en uge
  • Købe 12 store tæpper til børn, så de ikke bliver syge af at fryse
  • Købe mæslingevaccine til 181. Du er blevet vaccineret mod mæslinger hos lægen, da du var lille
  • Købe 140 sjippetov, som børn kan lege med i deres frikvarter
  • Købe 88 poser vitamin- og næringsrig jordnødde-puré, der kan helbrede underernærede børn