Er du blevet
kontaktet af UNICEF?

Hjem » Har UNICEF kontaktet dig?

Derfor kontakter UNICEF dig

Søndag d. 30. december vil mange modtage en SMS fra os med en indtrængende opfordring: Vi beder om støtte til UNICEFs indsats for at hjælpe de syriske børn gennem vinteren. Konflikten i Syrien er så alarmerende, at der er brug for al den hjælp, vi kan mobilisere.

Vi håber, at du vil tage godt imod vores SMS-indsamling og støtte op om kampen for børnene her i juletiden.

 

Kommer SMS’en fra UNICEF?

Vores SMS’er udsendes fra nummeret 1900, så har du modtaget en SMS herfra, er det os, der har skrevet.
Det er også 1900, du skal besvare til, hvis du ønsker at give en donation: Besvar med NYTÅR til 1900 for at donere (25 kroner).

 

Hvorfor overhovedet sende en SMS?

At sende SMS beskeder er en meget billig og effektiv metode til at kontakte danskerne på. Før i tiden sendte vi breve med posten for at bede om danskernes støtte, når der opstod en akut katastrofesituation. Med en SMS besked kan vi billigere, hurtigere og mere miljøvenligt komme i kontakt med danskerne for at bede om deres hjælp.

Søstre Sabeen, 6, og Haya, 3, bor i et hjemmelavet telt i Syrien. Det er koldt om vinteren. Og det regner ind. De to små søstre har kun sommersko og det tøj, de står og går i. Ingen af dem ejer en vinterjakke eller et par varme støvler. Det gør dem ekstra udsatte i vinterkulden.

Søstre Sabeen, 6, og Haya, 3, bor i et hjemmelavet telt i Syrien. Det er koldt om vinteren. Og det regner ind. De to små søstre har kun sommersko og det tøj, de står og går i. Ingen af dem ejer en vinterjakke eller et par varme støvler. Det gør dem ekstra udsatte i vinterkulden.

Må I overhovedet sende SMS’er ud til mennesker, der ikke har sagt ja tak?

Som hjælpeorganisation (NGO) er vi undtaget markedsføringsloven og kan derfor sende SMS’er uden forudgående tilsagn. Det benytter vi os af i ekstraordinære katastrofesituationer. Navn, adresse og telefonnummer er offentlige tilgængelige oplysninger, som er helt lovligt at bruge.

 

Hvor har i mit nummer fra?

Telefonnumrene har vi købt af firmaet Geomatic. Der er udelukkende tale om numre, som i forvejen er offentligt tilgængelige, og vi har frasorteret alle, som står på den såkaldte Robinsonliste. Hvis du vil vide mere om, hvor numrene er fra, og hvordan Geomatic arbejder, så læs mere her: www.geomatic.dk

 

Kan børn have modtaget en SMS?

Som udgangspunkt sender vi aldrig SMS’er, hvor vi beder om økonomiske bidrag, til børn under 18 år. Vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå dette. Vi sorterer børn fra i vores database, og Geomatic, som vi har købt telefonnumrene af, gennemgår alle numrene på forhånd med nogle grundige algoritmer, som frasorterer børn. Men vi kan aldrig gardere os 100 procent, da børn kan have fået en telefon, som står i deres forældres navn el. lign. Skulle det uheldige ske, at vi trods alle vores forholdsregler kommer til at sende SMS til et barn, sletter vi straks nummeret og tilbyder at notere i vores interne Robinsonliste, at vi fremover altid vil undgå at kontakte telefonnummeret.

Ali og Shubi går tur i Beiruts gader

Ali, der er flygtet til Danmark fra Aleppo går tur i Beiruts gader med sin bedste ven og fætter Shubi, der flygtede til Libanon.

Har I sendt til personer på Robinsonlisten?

Vi sender ikke SMS til folk, der står på Robinsonlisten, som er den officielle liste, man kan blive skrevet på, hvis man ikke ønsker at modtage opkald fra f.eks. organisationer. Alle, som står opført på Robinsonlisten, bliver sorteret fra. Du kan læse mere om Robinsonlisten her.

 

Hvordan er det med databeskyttelse?

Du har måske hørt om den nye Persondatalovgivning (GDPR), som handler om, hvordan man opbevarer data. Vi bruger udelukkende telefonnumrene til at sende denne sms og opbevarer ikke numrene efterfølgende. For de, som vælger at give en donation, gemmer vi dine personoplysninger, som det kræves i forhold til GDPR. Læs mere om, hvordan vi beskytter dine persondata her.

I vinteren 2018 kom sneen igen til de flygtningelejre, hvor de syriske flygtninge tilbringer endnu en vinter. Tusinder af syriske børn er tvunget til at leve i krig, nød og kulde. I løbet af denne vinter har vi igen arbejdet på at give børnene varmt tøj, mad og et tag over deres hoveder.

Sådan hjælper vi

Vi hjælper med vaccination
Vaccination
Uddannelse
Uddannelse
Rent vand
Rent vand
Myggenet
Myggenet
Sundhed
Sundhed
Ernæring
Ernæring
Beskyttelse
Beskyttelse

Hvordan afmelder jeg mig?

Du kan nemt afmelde dig igen ved at sende AFMELD til 1900 eller du kan også sende en mail til os på unicef@unicef.dk – husk at oplyse det mobilnummer, vi ikke må sende til i din mail. Når du afmelder dig ved at sende en SMS med teksten AFMELD til 1900, koster det alm. trafiktakst for SMS’er, afhængigt af det abonnement du har. Langt de fleste danskere har fri SMS i deres abonnement, og for dem vil det være ganske gratis…

(Bemærk, hvis du har en android telefon kommer der en pop-op besked med advarsel om, at man er ved at sende en donationstakseret besked. Det skyldes alene, at det er samme nummer – 1900 – man sender til, uanset om man skriver AFMELD eller HJÆLP. Det vil aldrig koste 48 kroner at afmelde sig fremtidige beskeder).

 

Hvordan trækkes beløbet?

Din donation (25 eller 50 kroner) vil fremgå af din næste telefonregning.

 

Jeg har en arbejdstelefon; hvordan kan jeg så donere?

Du kan benytte MobilePay 2011 4600 eller via www.unicef.dk/mp

 

Kan jeg få min donation refunderet?

Har du fortrudt din donation, refunderer vi naturligvis beløbet igen. Du skal blot kontakte os inden for 14 dage, så kan vi refundere beløbet via dit teleselskab. Er der gået længere end 14 dage, kan vi refundere beløbet via en bankoverførsel (bemærk, beløbet trækkes på din telefonregning).

 

Kan jeg få skattefradrag af min donation?

Når du giver et bidrag til en velgørende organisation som UNICEF, sørger vi for at du får skattefradrag. Alle dine bidrag til velgørenhed op til 15.900 kr. (for 2018) opnår skattefradrag. Det kræver kun, at vi kender dit cpr-nummer, så vi kan indberette dit fradrag til SKAT. Du kan indberette det her.

 

UNICEF ikke underlagt markedsføringsloven

Som velgørende organisation er UNICEF ikke omfattet af markedsføringsloven, og vi kan derfor sende SMS’er uden forudgående tilsagn. Men du kan til enhver tid gøre os opmærksom på, at du ikke ønsker SMS fra os ved at sende AFMELD til 1900 eller sende en mail til os på unicef@unicef.dk – husk at oplyse det mobilnummer vi ikke må sende til i din mail.

En Etiopisk pige smiler - du kan hjælpe børn ved at indskrive unicef i dit testamente

Amal Mohammed bor i en lille by Jigjiga i Ethiopien hvor UNICEF monitorer Child Health og Early Childhood Development.

Børn på vej til skole i landsbyen Bloleu, Elfenbenskysten. Børn skal lære og uddanne sig

Børn på vej til skole i landsbyen Bloleu, Elfenbenskysten.

Måder du kan støtte på

støt UNICEF via MobilePay

Støt via MobilePay

Send din donation til til 94940

Sms 1900

Støt via SMS

Send STØT til 1900 Så giver du 150 kr.

bankoverførsel UNICEF Danmark støt

Støt via netbank

Overfør bidrag til Reg: 4183 Konto: 342 0000

Er du i tvivl?

Har du fået en e-mail eller en sms og er du i tvivl om den kommer fra UNICEF Danmark, kan du se på afsenderen om det er fra os. Vores afsender e-mail hedder UNICEF Danmark e-nyhedsbrev@unicef.dk. Når vi beder om bidrag via sms, skal det sendes til ”1900”. Du er altid velkommen til at skrive til unicef@unicef.dk, hvis du er i tvivl om rigtigheden af den sms eller e-mail, som du har modtaget. UNICEF Danmark samler ind via sms, e-mail og telefon opkald, men vi samler f.eks. ikke ind dør-til-dør. Vi står nogle gange på gaderne, men hvis du møder os i gadebilledet, kan du altid kende UNICEFs medarbejdere på, at de bærer ID.

 

Har du modtaget en skadelig mail eller sms?

  • Slet mailen eller sms’en uden at svare på den.
  • Tryk ikke på nogen links.
  • Giv aldrig dine personlige oplysninger videre.

Hvis mailen eller sms’en bruger UNICEF Danmark som afsender eller ser ud til at komme fra UNICEF Danmark, må du meget gerne anmelde misbruget. Det gør du ved at videresende mailen eller et skærmbillede af sms’en til: unicef@unicef.dk

Sådan bruger vi pengene

Læs UNICEF Danmark privatlivspolitik her.

Ønsker du at tilmelde dig Robinsonlisten, kan du gøre det her.