Min friværdi skal
gå til verdens børn

Hjem » Giv din arv liv – få svar på spørgsmål om arv og testamente » Min friværdi skal gå til verdens børn

Jeg kan gøre en forskel

“Det betyder noget for mig, at jeg ved, at jeg i mit liv har bidraget til at gøre en forskel”, siger Hanne Lisbeth Gravgaard, der er 66 og uddannet psykolog. Hun har selv mistet en søn, og har gennem hele sit professionelle liv arbejdet for og med børn. Nu har hun skrevet et testamente, så hun er sikker på, at en del af hendes arv kommer til at gå til børn gennem UNICEF. Børn, der har brug for at få lidt hjælp og en chance.

Børnene vælger jo ikke selv

“Jeg har en stor kærlighed til børn, og mit hjerte banker især for de allersvageste, dem der ikke har nogen valgmuligheder. Og det er også derfor, at jeg vil betænke børneorganisationen UNICEF. Børn er altid ofre for omstændighederne – uanset om det er store politiske ting eller små ting i familien, der rammer dem. Børnene har ikke mulighed for at vride sig ud af situationen. Jeg er selv mønsterbryder, og har måttet kæmpe for min uddannelse på egen hånd. Der var ikke nogen, der kunne støtte mig. Men jeg VILLE fortsætte med at lære. Så derfor fandt jeg kræfterne til at læse videre selv og arbejdede ved siden af for at tjene til udgifterne. Jeg synes, uddannelse er SÅ vigtig. Og dét at jeg kan støtte børn, så de kan finde de kræfter, der skal til for at vokse og udvikle sig, det betyder meget for mig.”

Man behøver ikke være rig

“Jeg er ikke rig, men friværdien i min bolig vil nok være pænt stor, og det er den, jeg vil bruge. Jeg ved ikke, hvor længe jeg lever, og hvor meget der står i det til den tid. Men jeg vælter mig bestemt ikke i penge, og jeg lever på et helt almindeligt lavt budget. Den formue jeg har nu i min friværdi, den har jeg bare til låns, den giver jeg tilbage til verden, når jeg forlader den. Det er en måde at kunne holde til at leve i et rigt land og se de forskelle, der er. Man behøver virkelig ikke have en masse penge for at testamentere. Jeg talte med UNICEFs advokat og fik god rådgivning. Det er en forholdsvis simpel proces. Man skal egentlig bare henvende sig til UNICEF, hvis man gerne vil oprette et testamente. Fordi de har en advokat, der hjælper og kommer med et udkast, også selvom det hele ikke skal gå til UNICEF.”

Hanne Lisbeth Gravgaard

Hanne Lisbeth Gravgaard, Verdensforælder i UNICEF

Min familie skal også arve noget

“Jeg har 2 niecer, der skal have lidt, og det skal de børn, de måtte få, også. De synes, det er fint, vi har talt om det. Jeg har taget stilling for lang tid siden, ja så langt tilbage, jeg kan huske. Jeg havde allerede aftalt med min søster, at hun skulle sørge for det, hvis nu jeg ikke fik skrevet testamentet. Jeg er helt afklaret med det, og det er hun også. Det hænger godt sammen med den, jeg er. Og så har jeg tillid til UNICEF. Det er et FN-organ. Jeg kan godt lide FN som sådan, og så er UNICEF jo dem, der arbejder med børn.”

En lille sprække lys i mørket

“Jeg er optaget af de børn, der har mistet, de forældreløse. Og jeg tænker på, hvor vigtigt det er, at der er nogen, der tager sig af dem. Jeg vil gerne være med til at sørge for, at børnene kan få støtte til at kunne rumme de følelser, det giver at have været i en krigszone, at have oplevet en katastrofe eller at have mistet sine forældre. Jeg vil gerne være med til at give dem den der lille sprække af lys i mørket, der kan give dem håb”, siger Hanne.

Vil du også have indflydelse på verden, efter du ikke er her mere?
Overvejer du at oprette et testamente ligesom Hanne, vil vi meget gerne hjælpe dig. Du er altid velkommen til at kontakte arveansvarlig Tine Christoffersen hos UNICEF Danmark på telefon 35 27 38 38 eller på arv@unicef.dk.

Læs mere om arv og testamente

Giv din arv liv

Få UNICEFs guide med en kort og præcis indføring i, hvad det vil sige at efterlade sig en testamentarisk gave til verdens børn.

Bestil arvefolder