UNICEF
x Festivélo


 

Mød UNICEF på Festivélo

Den 1. juli fejres Tour de France-starten i København med en to dages festival i Fælledparken.
Her kan du møde UNICEF - verdens største børneorganisation. Vi giver dig mulighed for at kigge ind i maskinrummet
og blive klogere på, hvordan nødhjælp egentlig ser ud? Du får mulighed for at se, prøve og smage nogle af de mere end 850
nødhjælpsforsyninger i vores telt på Festivélo, som faktisk er et af vores High Performance Nødhjælpstelt.

 

Oplev, hvordan UNICEF
gør en forskel for verdens børn

1 kasse bliver en skole

Det er vigtigt, at børn får mulighed for at være børn - også når katastrofer og konflikter raser. Derfor har UNICEF udviklet en helt særlig kasse, som rummer alt, der skal til for at kunne undervise 40 elever over alt i verden og i alle situationer. Det er et klasselokale i en kasse. Kom med ind i kassen.

Smag på livreddende mad

Vi har taget nogle af de 850 nødhjælps-
forsyninger med, som sendes ud fra UNICEFs Verdenslager i Københavns Nordhavn. I vores telt kan du prøve, se og smage fx højenergimælk, mens vores eksperter gerne fortæller meget mere om, hvordan de bruges i kriser og katastrofer.

Et frirum til børn

Dyk ned i UNICEFs leg-og-lær sæt, som lige nu bliver brugt til at hjælpe børn i Ukraine. Det er særligt udviklet til børn under otte år og indeholder legetøj, der er nøje udvalgt til at stimulere små børns udvikling, og som hjælper børn til at få et vigtigt afbræk midt i en barsk hverdag.

 

Vær med til at fejre verdens største cykelløb

Læs mere om FestiVélo
 

 

Her kan du finde os

Du finder os på plads nummer 30. Det er tæt på den store gule scene og det er tæt på Café-Pavillonen, som du altid finder midt i Fælledparken.

Download kortet og få det store overblik.

Download FestiVélos plads kort - vi er på plads nr. 30.

Vidste du, at UNICEF er verdens største indkøber og distributør af nøddemos? Og står for mellem 75 - 80 procent af forsyningerne til verdens børn. Sidste år behandlede vi fem millioner børn i verden med nøddemos.

Vil du være med til at gøre en forskel?


Send en SMS med koden TDF til 1900
- så støtter du med 50 kr.
 

Cykler redder liv i alle verdens hjørner

Hvad har cykelsport og nødhjælp med hinanden at gøre? Ikke noget skulle man tro, men cyklen er faktisk et vigtigt transportmiddel
i UNICEFs arbejde. Blandt andet til udrulning af vacciner og til at sikre gravide kvinder professionel fødselshjælp.

Udrykning på 2 hjul

Det er svært at forestille sig, at man i en akut læge situation, skulle hentes af en tohjulet ambulance. Men der er steder i verden, hvor cyklen er det hurtigste og mest farbare køretøj, bl.a. i Malawis landdistrikter, hvor mange veje ikke er asfalterede. Her har cykel – og motorcykelambulancer været med til at nedbringe antallet af akutte kejsersnit, fordi langt flere fødende kvinder kommer på hospitalet i tide og får professionel assistance til deres fødsel.

Vaccineleverance på cykel

Ingen børn skal dø af forebyggelige sygdomme som mæslinger og polio. Derfor bestræber UNICEF sig hver dag på, at nå alle verdens børn med vacciner. Men det er en kæmpe logistisk opgave at nå børn i ufremkommelige bjerglandsbyer de mest afsidesliggende hjørner af verden. Her kan en cykel være løsningen. Men det er et kapløb mod tiden – vacciner skal opbevares på køl og stiger temperaturen i køleboksen fra to til bare otte grader kan vaccinerne være ødelagt.

Et cykelløb mod COVID-19

Information er afgørende både før, under og efter en krise indtræffer. Også her spiller cyklen en vigtig rolle for UNICEFs arbejde. Under Corona opstod fænomenet Blue Messenger Bikes i Sydsudan. Mange veje i landet er ufremkommelige, og 2/3 af befolkningen kan ikke læse, så at husomdele flyers med information, var ikke en mulighed. I stedet blev oplysninger om hygiejne og opdateringer på gældende restriktioner spredt på blå cykler med fastspændte højtalere.

Hjemmebesøg på cykel

I verdens mest afsidesliggende samfund, hvor terrænet er barskt, og hvor der er langt til hospitaler og lægeklinikker, har UNICEF frivillige sundhedsmedarbejdere ansat. Deres indsats er helt essentiel i forhold til at give sårbare befolkningsgrupper adgang til sundhedsydelser.

Gravide kvinder, malariapatienter eller børn der skal vækstmåles, er alle afhængige af at blive tilset, men kan ikke vandre op ad bjerge og gennem dale på ujævne jordveje og tilgroede stier. Her spiller cyklen igen en central rolle. Fx I Chipenge-distriktet i Zimbabwe, hvor man uden en cykel ville kunne nå cirka seks husstande om dagen, og med en cykel kan nå mindst 20 og samtidig kan give sig bedre tid til hvert eneste besøg.

 

Musik, storskærm og mad
i Fælledparken

Den 2 dages mini festival vil være fuld af aktiviteter for både store og små.
Og det er selvfølgelig helt gratis at deltage.

 
 
 

Gul fest i parken

Du kan opleve en masse live musik, bl.a. Thomas Buttenschøn. Der vil være en stor legezone for børn i alle aldre. Udfordre dig selv og familien i parkour, dans eller ballet. Og så vil der være masser af lækker mad!

På storskærmen kan du selvfølgelig følge tour feltet på deres rute.

Læs mere om FestiVélo og se hele programmet.

FestiVélo
UNICEF er dén organisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn overlever og klarer sig i livet. Vi arbejder i flere lande og redder flere børns liv end nogen anden humanitær organisation.

Vil du være med til at gøre en forskel?


Send en SMS med koden TDF til 1900
- så støtter du med 50 kr.
 

Vidste du at ...

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 1 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 89,5% til arbejdet for børn, lidt over 8% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 1% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.