Mohammed forsørger sin familie
men drømmer om at gå i skole

Hjem » Fakta til opgaven » Fakta om børnearbejde » 14-årige Mohammed har ikke gået i skole i tre år

Det, jeg allerhelst vil, er at forlade dette job og gå i skole igen. Jeg savner min skole i Syrien. Jeg savner mine kuglepenne og bøger, og jeg vil gerne have dem tilbage.
Mohammed, 14 år, flygtning fra Syrien.

14-årige Mohammed har ikke gået i skole i tre år

Mohammed er syrisk flygtning fra Kobani. Han er kun 14 år, men arbejder fuldtid på et bilværksted i Erbil i den kurdiske region af Irak.

Mohammed og hans fem søskende har ikke været i skole siden de forlod Syren for over tre år siden. Mohammed og hans bror arbejder begge fuldtid i industriområdet i Erbil, for at hjælpe til med at forsørge familien. Men Mohammed savner at gå i skole.

“Det, jeg allerhelst vil, er at forlade det her job og gå i skole igen. Jeg savner min skole i Syrien. Jeg savner mine kuglepenne og bøger, og jeg vil gerne have dem tilbage,” fortæller Mohammed.

Iraks turbulente fortid i de sidste tre årtier har haft en ødelæggende indvirkning på landets socioøkonomiske miljø og infrastruktur, hvilket har haft stor indflydelse på de almindelige irakiske borgeres liv. Fattigdom er en daglig realitet for omkring en fjerdedel af befolkningen. En betydelig del af befolkningen, især børn, er yderst sårbar over for udnyttelse og misbrug, herunder til børnearbejde.

 

Skrevet d. 31. maj 2018.