COVAX har nået flere end 100 lande med COVID-19-vacciner

Hjem » Det globale vaccinesamarbejde ledes af bl.a. UNICEF og WHO

Den globale vaccinealliance COVAX, der arbejder for lige, retfærdig og global adgang til COVID-19-vacciner, har nu nået flere end 100 lande og territorier med vacciner. Det sker kun cirka 40 dage efter den første internationale levering nåede Ghana i slutningen af februar.

Sammen med bl.a. WHO leder UNICEF den globale vaccinealliance COVAX, hvis mål er at vaccinere frontpersonale over hele verden.

Når vi vaccinerer frontpersonale, såsom læger og sundhedsplejersker, hjælper vi samtidig de millioner af børn, som på grund af pandemien ikke får den lægehjælp og de børnevaccinationer, de har brug for.

Forstå Covax på 1 minut

” UNICEF har distribueret millioner af vacciner verden rundt i mere end tre årtier. Derfor ved vi, hvad vi laver. Med vores ekspertise kan vaccineindsatsen mod COVID-19 fordobles og bidrage til verdens største og hurtigste indkøbs -og forsyningskæde af vacciner nogensinde,” lyder det fra generalsekretær i UNICEF Karen Hækkerup.

Frem til nu er der leveret flere end 38 millioner vaccinedoser gennem COVAX på tværs af seks kontinenter. Af de lidt over 100 lande, der har modtaget vaccinerne gennem COVAX, er 61 lav- eller mellemindkomstslande, hvis vacciner er donorfinansierede.

UNICEF har distribueret millioner af vacciner verden rundt i mere end tre årtier. Derfor ved vi, hvad vi laver. Med vores ekspertise kan vaccineindsatsen mod COVID-19 fordobles og bidrage til verdens største og hurtigste indkøbs -og forsyningskæde af vacciner nogensinde.
Karen Hækkerup, Generalsekretær UNICEF Danmark

At nå 100 lande og territorier er en vigtig milepæl – men der er lang vej igen, og der er fortsat grund til at accelerere indsatsen. For med mutationer, der opstår over hele verden, er vi fortsat nødt til at fremskynde den globale vaccineudrulning yderligere.

For at det skal lykkes, kræver det, at verdens regeringer sammen med andre partnere tager de nødvendige skridt for at øge vaccineudbuddet. Det handler blandt andet om fjerne foranstaltninger, der begrænser eksporten af ​​COVID-19-vacciner og om at donere overskydende vaccinedoser så hurtigt som muligt.

”Det er vigtigt at få vacciner ud i hele verden – for den her sygdom, der allerede har kostet os alle meget, er ikke væk, før den er væk overalt,” afrunder Karen Hækkerup.

COVAX forventer at levere 1,9 milliarder vaccinedoser i 2021. Heraf er 1,5 milliarder til lav- og mellemindkomstlande.

Det er vigtigt at få vacciner ud i hele verden – for den her sygdom, der allerede har kostet os alle meget, er ikke væk, før den er væk overalt.
Karen Hækkerup, Generalsekretær UNICEF Danmark

Hjælp os med at forandre verden

Bliv Verdensforælder