Alle børn skal
overleve og trives

UNICEF arbejder for at hjælpe alle børn med at overleve og trives, så de kan vokse op som sunde
og stærke børn. Uanset hvem de er, og hvor de bor.

 

Mere end 40% af børn under 5 år
udvikler sig ikke tilstrækkeligt

I de sidste 30 år er der sket enorme fremskridt for verdens børn. For eksempel overlever næsten 60% flere børn under 5 år i dag i forhold til i 90’erne.

Men verden over er der stadig millioner af børn, som sakker bagud. Børn, som endnu ikke har fået gavn af den positive udvikling, fordi de mangler ordentlig ernæring, rent vand, vacciner, medicin, lægehjælp og andre basale sundhedsydelser.

Mere end 40 procent af børn under fem år får svært ved at udvikle sig tilstrækkeligt og vil ikke nå deres fulde potentiale, fordi de ikke får den ernæring, omsorg og stimulering, som skal til for at hjernen og kroppen kan udvikle sig.

Som følge af Corona døde 5,2 millioner børn under fem år af årsager, som kunne være forhindret eller forebygget. Det betyder, at der hver eneste dag er 14.000 børn, som ikke overlever. 6.700 af børnene døde tilmed i løbet af de første dage af deres liv. De fleste børn dør af sygdomme som malaria, diarré og lungebetændelse, som er billigt og nemt at behandle.

1,5-årige Ri Song fra Nordkorea er lige blevet tilset af den lokale læge, som tager sig af 122 familier. UNICEF hjælper børn med at overleve og trives.

1,5-årige Ri Song fra Nordkorea er lige blevet tilset af den lokale læge, som tager sig af 122 familier. ”Hun havde diarré i to dage, og det holdt ikke op”, forklarer Ri Songs mor. ”Vi fik pulver mod dehydrering og zink tabletter og efter to dage havde hun det godt igen.”
Foto: UNICEF/2018/Nazar

Hjælp UNICEF med at nedbringe børnedødelighed

Støt nu

Mange børn overlever ikke

Overlevelse og trivsel UNICEF UNICEF kæmper for alle verdens børn med nødhjælp og humanitært arbejde
0

børn under fem år dør hver dag af årsager, der er nemme at behandle og forebygge

 

9,4 millioner børn blev behandlet for livstruende lungebetændelse, som hvert år dræber 800.000 børn under 5 år. Foto: UNICEF/Schermbrucker

UNICEF hjælper børn med at overleve og trives. Jordemoder Konaté Awa Draba undersøger et nyfødt barn på et sundhedscenter i Baraouéli, Mali.

27,4 millioner børn kom sikkert til verden på sundhedsklinikker med assistance fra uddannede fødselshjælpere.
Foto: UNICEF/Keita

I Somalia bekæmpes underernæring med jordnøddepure Plumpynut.

4,9 millioner børn i 73 lande fik livreddende behandling med jordnøddemos mod akut underernæring.
Foto: UNICEF/Rich

Hjælp UNICEF med at nedbringe børnedødelighed

Støt nu

Barnets ret til livet og statens forpligtelse til at sikre barnets overlevelse og udvikling.

Børnekonventionen: Artikel 6