Joakim Mæhle ny ambassadør
for UNICEF Danmark

Søndag aften var Joakim Mæhle med til at besejre de franske verdensmestre. I dag kan han fejre yderligere en sejr
sammen med UNICEF og verdens børn. Den danske landsholdsstjerne har nemlig
takket ja til rollen som ambassadør for FN’s børneorganisation.

Danmarks populære venstre back er mest kendt for at lade fødderne tale inde på banen, men fremover vil han også bruge sin position til at tale børns rettigheder uden for kridtstregerne.

Som ny ambassadør for UNICEF Danmark kommer Joakim Mæhle ikke alene med status og erfaring som professionel fodboldspiller og landsholdsstjerne. Hvad de færreste måske ved, er, at Herrelandsholdets publikumsdarling også er en habil online gamer med både forkærlighed for computerspillet CS:GO og en stor følgerskare på streamingplatformen Twitch.

”UNICEF har altid haft en særlig rolle for både mig og min familie, og jeg er virkelig stolt over at være med til at gøre en forskel for verdens børn. Det betyder meget for mig at sætte fokus på børns rettigheder i en tid, hvor de fysiske og online fællesskaber smelter mere og mere sammen. For rettighederne er de samme uanset om børnene bevæger sig i fodboldklubben, i skolegården eller på Snapchat og Twitch. Og i øjeblikket kræver det nok lidt ekstra fokus på blandt andet digital krænkelse og mobning,” siger Joakim Mæhle.

Joakim Mæhle

De senere år har DBU og fodboldlandsholdene også støttet UNICEF Danmark, blandt andet ved at bortauktionere deres matchworn spillertrøjer. Her er Joakim Mæhles popularitet heller ikke gået ubemærket hen – efter Herrelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Skotland sidste år, var det således venstrebackens spillertrøje, der modtog auktionens højeste bud på 20.502 kr.

Hos UNICEF Danmark er generalsekretær Susanne Dahl meget begejstret for den nye ambassadør:

”Joakim og UNICEF er et fantastisk match. Han kommer både med kæmpestort engagement og erfaring fra fodboldens verden samtidig med, at han færdes hjemmevant i online miljøer – præcis som mange børn og unge. Jeg er derfor overbevist om, at Joakim vil kunne inspirere og hjælpe børn både herhjemme og ude i verden,” siger hun.

Som ambassadør vil Joakim Mæhle primært støtte UNICEFs arbejde inden for sport, og i særdeleshed fodbold, der i UNICEF-regi er vigtig for børnenes fysiske såvel som sociale udvikling. Herudover vil han også bidrage til at sætte fokus på børns rettigheder online med henblik på at fremme miljøer og fællesskaber fri for blandt andet krænkelse og mobning.

Hos UNICEF Danmark kommer Joakim Mæhle i øvrigt til at gøre landstræner Kasper Hjulmand selskab, da Hjulmand i forvejen er medlem af UNICEFs præsidium.