UNICEF-ambassadør David Beckham står i front for ny vaccinekampagne

David Beckham
står i front for
ny vaccinekampagne


UNICEFs ambassadør David Beckham medvirker i en ny kampagnevideo, der skal oplyse og skabe tillid til vaccinationsprogrammer og opmuntre forældre verden over til at lade deres børn vaccinere mod dødelige sygdomme.

I en video, der netop er blevet offentliggjort i anledning af FN’s vaccinationsuge, som markeres fra i dag, opfordrer superstjernen David Beckham voksne til at tage i mod COVID-19-vaccinen. Samtidig opfordrer han forældre til at sikre sig, at deres børn modtager de rutinevaccinationer, der kan beskytte dem mod alvorlige sygdomme som difteri, mæslinger og polio.

Om kampagnen siger David Beckham blandt andet:

“Vacciner er med til at redde millioner af liv hvert eneste år. Alligevel er der sørgeligt mange børn verden over, der ikke modtager de livsvigtige vacciner, de har brug for. COVID-19-pandemien har mindet os om, hvor vigtigt og afgørende det er for vores dagligdag, at vi har mulighed for at udvikle og anvende vacciner. For vacciner virker! Derfor er jeg stolt af at være med til at markere verdens vaccinationsuge og opfordre forældre til at lade sig selv og deres børn vaccinere,” siger David Beckham.

Se videoen med David Beckham

Frem til slutningen af april vil UNICEFs partnere A shot at life og Bill og Melinda Gates Fonden donere 1 dollar for hvert et like, hver en deling eller hver en kommentar på sociale medier, hvor UNICEF er nævnt sammen med hashtagget #VaccinesWork. På den måde er håbet, at både sundhedspersonale og den brede offentlighed vil være online fortalere for vacciner.

”Efter et år med nedlukninger, tomme klasseværelser, afbrudte vaccinationsprogrammer, virtuelle fødselsdage og aflyste familiemiddage er mennesker over hele verden nu begyndt at modtage COVID-19-vacciner. Pandemien har, som David Beckham siger i det nye kampagnemateriale, været en vigtig påmindelse om, hvor stor en rolle vacciner generelt spiller for vores udfoldelsesmuligheder. COVID-19-vacciner er simpelthen det bedste redskab, vi har, til at vende retur til det liv, vi kender og savner,” siger generalsekretær i UNICEF Danmark Karen Hækkerup.

Hvert eneste år er der 14 millioner børn verden over, der ikke modtager deres rutinevaccinationer. Hovedparten af de børn lever i fjerntliggende landdistrikter, i konfliktzoner eller i slumkvarterer, hvor der ikke er adgang til basale sundhedsydelser.

David Beckham har været ambassadør for UNICEF siden 2005 og har rejst flere gange for at hjælpe med at sætte fokus på verdens børn. Her besøger han overlevende fra tyfonen Haiyan, der ramte Filipinerne i 2014.

0

millioner børn verden over modtager deres rutinevaccinationer mod blandt andet polio og mæslinger. Hovedparten af de børn lever i fjerntliggende landdistrikter, i konfliktzoner eller i slumkvarterer, hvor der ikke er adgang til basale sundhedsydelser.

Det seneste år har COVID-19-pandemien gjort situationen endnu værre. De mange nedlukninger og afbrydelser i forsyningsskæder risikerer at forårsage en uhyggelig stigning i dødsfald blandt børn, der kunne have været forebygget med vacciner.

”Det er vigtigt at få spredt budskabet om, at vacciner virker. Og det glæder mig, at så prominente stemmer som David Beckham vil hjælpe med det. Jo flere voksne der vaccineres mod COVID-19, des tryggere hverdag får vi skabt for alle verdens børn. COVID-19-pandemien har desuden skabt udbrud af andre sygdomme, og det skal vi have under kontrol. Ingen børn skal dø af sygdomme, der kunne have været forebygget med en vaccine,” siger Karen Hækkerup.

FN’s vaccinationsuge markers hvert år den sidste uge af april.

Ingen børn skal dø af sygdomme, der kunne have været forebygget med en vaccine,
Karen Hækkerup, Generalsekretær, UNICEF Danmark

Hjælp os med at forandre verden

Støt UNICEF fast