Lions Katastrofehjælp
støtter Covid-19-vacciner til Ghana

Lions katastrofehjælp i Danmark og på Færøerne støtter historisk levering af Covid-19 vacciner til Ghana med 525.000 kroner

Med donationen er Lions med til at støtte den første levering af vacciner gennem COVAX-faciliteten, der netop i går landede i Ghana. Med ankomsten af de 600.000 vacciner kan vaccinationskampagner udrulles for sundhedsarbejdere i frontlinjen og for de mest udsatte befolkningsgrupper i landet. Efter et år med Covid-19 og mere end 80.700 mennesker smittet med virussen i Ghana og over 580 døde, er der nu endelig lys forude.

Lions’ donation støtter UNICEFs forestående arbejde i Ghana med udrulning af vaccinationerne. Det kan blandt andet indebære planlægning og koordinering at indsatsen, det nødvendige udstyr for, at vaccinerne kan holde sig under transport, fragt og transport af både vaccinerne og de teams, der udfører vaccinationerne, træning af sundhedsarbejdere, der administrerer og monitorerer vaccinerne, samt masker, sæbe, håndsprit og vand til beskyttelse af sundhedsarbejderne. Fordi Gavi, WHO eller landene selv betaler for selve vaccinedoserne, koster det kun UNICEF  lige under 23 kroner at vaccinere en person med to skud Covid-19-vaccine.

De første COVID-19 vacciner leveres Kotoka International Airport i Ghana.
©UNICEF Francis Kokoroko

Leveringen af vaccinerne er startskuddet på en historisk indsats, der skal være med til at sikre, at to milliarder doser af Covid-19-vacciner er tilgængelige til levering i ca. 190 lande inden udgangen af ​​2021. Omkring 1,3 milliarder af disse vaccinedoser skal gå til 92 lav- og mellemindkomstlande samt levering af 245 millioner behandlinger og 500 millioner test kits.

Den prioriterede befolkning inkluderer i øjeblikket ikke børn. Men det er helt afgørende, at vi hjælper børn med at komme tilbage til deres normale liv så hurtigt som muligt. Ved at støtte vaccination af sundhedspersonale er vi netop med til at sikre, at de kan komme tilbage i arbejde og dermed sikre, at spædbørn og børn får den kritiske sundhedspleje og vaccination mod børnesygdomme, som de har brug for.

 

0

børn under 1 år risikerer at gå glip af livreddende vaccinationer grundet Covid-19

UNICEFs rolle

Corona-pandemien har indtil videre krævet 2,4 millioner liv verden, over og antallet af smittede er nu nået over 109,4 millioner. Et tal, der dagligt stiger. Børn er nogle af dem, der rammes hårdest.  For eksempel risikerer ca. 80 millioner børn under et år i mindst 68 lande at gå glip af livreddende vaccinationer mod f.eks. mæslinger. Konsekvenserne af Covid-19 har også skabt større risiko for fejlernæring. Yderligere 6,7 millioner børn under fem år risikerer at komme til at lide af underernæring indenfor de næste 12 måneder. Vi skal gøre noget nu, og ingen er sikre, før alle er sikre.

UNICEF har en central rolle i at være med til at skabe historie, en sundere verden for alle og sikre en mere retfærdig fordeling af vacciner til alle verdens lande. Som en del af det største vaccineindkøb og forsyningsoperation nogensinde har UNICEF en førende rolle i ACT-A og COVAX-faciliteten, der styres af Gavi, WHO og the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) i forhold til at indkøbe, transportere og levere Covid-19-vacciner til hele verden.

UNICEF arbejder sammen med regeringer og partnere i de pågældende lande for at forberede udrulningen af vaccinerne. I alt har UNICEF i 2021 brug for ca. 4,04 milliarder kroner til arbejdet med at støtte udrulninger af vacciner, diagnostik, behandlinger, risikokommunikation og engagement af lokalbefolkninger.

Et fly med de første leveringer af COVID-19 vacciner lander i lufthvanen i Ghanas hovedstad Arcca.
© UNICEF Francis Kokoroko

a plane carrying the first shipment of COVID-19 vaccines distributed by the COVAX Facility lands at Kotoka International Airport in Accra, Ghana's capital.

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu