Danske læsere spreder læseglæde

Over 2. millioner kroner er doneret til verdens børn

Hjem » Danske læsere spreder læseglæde for over 2 millioner kroner til verdens børn

I dag på FN’s internationale uddannelsesdag runder Saxo og deres læsere endnu en milepæl. Partnerskabet mellem Saxo og UNICEF, der sætter fokus på læsning for alle, har nu rundet over 2 millioner kroner i donationer.

Sammen med Saxo har danske læsere delt deres læseglæde med verdens børn siden slutningen af 2018. Via ét enkelt klik er det nemlig muligt at give en såkaldt mikrodonation til UNICEF, når Saxos kunder køber bøger på saxo.com

I alt er den samlede donation nu oppe på over 2 millioner kroner, eller hvad der svarer til lige godt 70.000 højtlæsningsbøger til alle verdens børn. I 2020 alene har mere end 32.500 danske læsere doneret læseglæde til UNICEF, hvilket svarer til en fordobling i antallet af donorer i forhold til sidste år.

Vi er utroligt stolte over de resultater, som vi har opnået indtil videre i vores partnerskab med Saxo. Det er imponerende, at vi med hjælp fra danske læsere er i stand til at sende så svimlende et antal bøger af sted til verdens børn. Det gør mig stolt, men også håbefuld for fremtiden, at danskerne har lyst og vilje til at gøre en forskel for andre, selv i en svær tid,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

”Partnerskabet med UNICEF er af stor betydning for Saxo og viser, hvordan man med det rette og velintegrerede partnerskab kan være med til at gøre en stor forskel. Denne milepæl understreger desuden, hvordan de danske læsere ser vigtigheden i at dele deres læseglæde med andre. Det kan vi kun være meget stolte af.”

Direktør for Saxo.com, Natasha Brandt

Saxo fokuserer på retten til kvalitetsuddannelse

Saxo er Danmarks største boghandler. Derfor er det også naturligt at sætte fokus på FN’s verdensmål nr. 4: Retten til kvalitetsuddannelse for alle. I deres partnerskab med UNICEF, fokuserer Saxo særligt på at give børn mulighed for at lære at læse, styrke læseglæden og dermed løfte kvaliteten af børnenes skolegang verden over. Hos UNICEF er man naturligvis dybt taknemmelig over, at Saxo og deres læsere har hjulpet tusindvis af børn til noget af det allervigtigste i børns udvikling. Nemlig at lære at læse.

Læs mere om partnerskabet med Saxo.