Danskerne donerer amok
under Coronakrisen

Hjem » Danskerne donerer amok under Coronakrisen

Hele 165.000 danskere har doneret penge til UNICEF det sidste år, i kampen for at hjælpe verdens børn. ”Fantastisk imponerende,” siger generalsekretær.

Måske er det de overskydende skattekroner der i disse dage gør, at danskerne viser sig fra deres allermest gavmilde side. I hvert fald oplever man hos UNICEF, at det danske folk hjælper millioner af børn med at få rent vand, mad og skolegang under Coronakrisen. Alene via mobilen har danskerne sendt over to millioner kroner afsted til UNICEF via en sms. Og danskerne får noget for pengene. ”Vi knokler i UNICEF på livet løs for at undgå en historisk katastrofe. Hvis bare der var 1.000 timer i døgnet, så ville vi bruge samtlige af dem på at få hjælp ud til verdens børn,” siger Generalsekretær i UNICEF, Karen Hækkerup.

Coronakrisen kan nemlig få dødelige konsekvenser for verdens svageste børn. Vaccinationsprogrammer kan gå i stå. Medicinen kan løbe tør. Sygdomme som kolera, ebola og mæslinger kan blusse op. Derfor er det tiltrængt, at mange danskere siger ja til at blive verdensforældre i UNICEF, og dermed støtte arbejdet for verdens børn med et fast månedligt beløb.

”Mit hjerte bløder for de børn, der ikke har nogen til at beskytte dem. Derfor er det ekstra rørende, at danskerne er klar til at hjælpe, når vi rækker ud til dem. Det er almindelige danskere, virksomheder og fonde, der alle vil hjælpe dem, der har allermest brug for det. Det er rørende,” siger Karen Hækkerup.

Mit hjerte bløder for de børn, der ikke har nogen til at beskytte dem. Derfor er det ekstra rørende, at danskerne er klar til at hjælpe, når vi rækker ud til dem. Det er almindelige danskere, virksomheder og fonde, der alle vil hjælpe dem, der har allermest brug for det.

Karen Hækkerup, Generalsekretær i UNICEF Danmark

Det totale kollaps

Karen Hækkerup er mest bekymret for éen ting – sundhedssystemer der bryder sammen. ”Jeg tror på, at vi kommer igennem det her i Danmark. Jeg tror på danskerne, og på at vi er på rette vej. Andre steder kommer det til at have helt andre konsekvenser. Vi er ekstremt bekymrede for, at fattige landes sundhedssystemer kollapser, og at fattige og sårbare børn kommer til at stå i en situation, hvor de ikke har adgang til lægehjælp. Det må ikke ske,” siger Karen Hækkerup.

Hos UNICEF sender bogstaveligt talt tonsvis af udstyr af sted, der kan bidrage til at begrænse Corona mest muligt – masker, handsker, respiratorer. ”Det skal bare udover rampen hurtigst muligt, så vi kan få stoppet den forbandede sygdom,” siger Karen Hækkerup.

Og så er man igang med at opstille håndvaske og gennemføre oplysningskampagner, men Karen Hækkerup ved godt, at det hele i sidste ende er et spørgsmål om, hvor stor katastrofen bliver. Ikke, om den rammer – Det gør den.

”Det bliver frygteligt, og jeg kan næsten ikke bære det, men det betyder ikke at vi giver op. Vi skal gøre alt hvad vi kan, og vi har brug for danskernes hjælp,” siger hun.

Danskerne vil få rig mulighed for at hjælpe i den kommende tid, når UNICEF skruer endnu mere op for indsatsen, og toner frem på TV-skærmen, sociale medier og digitale nyhedsmedier.

"Jeg vasker mine hænder, så der ikke kommer bakterier på dem," siger Dareen på 6 år. "Du skal vaske dine hænder, både før du spiser, og efter du har været på toilettet. Du skal vaske dem hver dag for ikke at blive syg." Det er blandt andet i flygtningelejrene i Jordan, at UNICEF arbejder for at få bedre hygiejnefaciliteter, så alle børnene har mulighed for at vaske hænder og forblive raske ligesom Dareen.

Hjælp os med at beskytte børn mod corona-virus

Støt nu