Et barn løber gennem ødelagte gader i Benghazi, Libyen

Humanitær appel for 2020:

Hvert fjerde barn på verdensplan
lever i en konflikt eller et katastrofeområde

Udgivet d. 4/12/2019

“Siden vi begyndte at føre statistik over det, har der aldrig været så mange børn, der har akut brug for hjælp i verden, som der er lige nu,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Udtalelsen kommer i forbindelse med UNICEF-rapporten – Humanitarian Action for Children, der udkommer i dag. Med rapporten følger en rekordhøj appel på 4,2 milliarder dollars fra UNICEF, der skal bruges til at nå 59 millioner børn i 64 lande – 3,5 gange så mange midler, som der var behov for i 2010.

”Hver fjerde af alle verdens børn lever i et land, der er påvirket af konflikt eller katastrofe. Det er et frygteligt højt tal, der bør føre til handling. Et historisk højt antal børn, tvunget fra deres hjem, har brug for vores hjælp og beskyttelse,” siger Karen Hækkerup.

Konflikt er fortsat den store drivkraft bag de dystre tal, mens hungersnød, sygdom og ekstreme vejrforhold relateret til klimaforandringer, tvinger millioner til at søge livsvigtig hjælp.

”Den hjælp vi beder om fra UNICEF, den skal bl.a. gå til at give børn, der er påvirket af konflikter og katastrofer adgang til vand, mad, uddannelse, lægehjælp og beskyttelse. Det er basale ting for os, men der er millioner af børn, der ikke har disse ting. Derfor sender vi dette råb om hjælp,” siger Karen Hækkerup.

Ambitiøse mål: Millioner af børn skal have humanitær hjælp

Med flere midler i ryggen har UNICEF ambitiøse mål. ”5,1 millioner børn skal behandles for akut fejlernæring. 8,5 millioner børn skal immuniseres mod mæslinger. 28 millioner børn skal have adgang til vand. Og det er bare nogle af vores mål. Vi ved vi kan forbedre ikke bare det enkelte barns liv, men også de strukturer, der mange steder er roden til problemerne. Men vi har brug for hjælpen,” siger Karen Hækkerup.

Den hjælp kommer i høj grad fra Danmark, der i 2019 var den tredje største donor af tematiske humanitære midler til UNICEF. Blandt andet med hjælp fra den danske regering blev 28 millioner børn vaccineret mod mæslinger, 32 millioner fik adgang til rent drikkevand og 2,1 millioner blev behandlet for akut fejlernæring.

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu