DR's Ultra nyt vinder UNICEF Prisen 2019

DR´s Ultra Nyt får UNICEF-Prisen 2019

Årets vinder får UNICEF Prisen for på formidabel vis at formidle og sikre nogle af børns rettigheder.

UNICEF Danmark har netop overrakt dette års UNICEF Pris til Ultra Nyt. En pris der gives, fordi Ultra Nyt leverer ”rigtige” nyheder til børn i en fake-news tid leveret på kanaler og i formater, der taler til målgruppen på en engagerende og nyskabende måde.

”Ultra Nyt medvirker til at gøre børn til dannede globale borgere fra barnsben, og de sætter begivenheder og nyheder ind i en ramme, så børn forstår dem. Det er vigtigt, at vores børn bliver uddannet, og bliver dygtige til at afkode fake news,og falsk information. Der har vi allesammen et ansvar, ikke mindst medierne. Derfor er vi så glade for det arbejde, Ultra Nyt laver,” siger Alfred Josefsen, bestyrelsesformand for UNICEF Danmark.

Hos chefen for DR’s B&U-afdeling, Johanne Bagge, vækker prisen glæde. ” Vi er helt utroligt glade, stolte og ydmyge over at have modtaget UNICEF Prisen. Det, at vi er lykkedes med at skabe et nyhedsmedie, som børn vælger til og som gør en forskel for børn i Danmark, det bliver vi simpelthen så glade for,” siger hun.

UNICEF Prisen kan ikke søges, og det er bestyrelsen for UNICEF Danmark, der beslutter, hvem der skal have den. Prisen gives til en person, en organisation, en virksomhed eller anden aktør, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn – her i Danmark eller internationalt.

Ultra Nyt skriver sig med prisen ind i en imponerende gruppe sammen med tidligere prismodtagere som dr.phil. og tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen, krigsfotograf Jan Grarup, Børnetelefonen og tidligere formand for FNs Børnekomite Kirsten Sandberg.

Her modtager DR's Ultra Nyt UNICEF Prisen 2019

Her modtager DR's Ultra Nyt UNICEF Prisen 2019.
Foto: Lise Balsby/2019

Som samfund har vi pligt til at forberede barnet på et aktivt liv som voksen, fremme respekten for og kendskab til børne- og menneskerettighederne. Her har DR Ultra også ydet et stort bidrag.
Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

”Som samfund har vi pligt til at forberede barnet på et aktivt liv som voksen, fremme respekten for og kendskab til børne- og menneskerettighederne. Her har DR Ultra også ydet et stort bidrag. De er med til give børn adgang til informationer fra et bredt udsnit af både nationale og internationale kilder,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Netop forberedelsen af børnene på voksenlivet, ser man hos DR som en af sine fornemmeste opgaver. ”I DR B&U ser vi det som vores fremmeste opgave at sikre den næste generation af demokratiske borgere i Danmark, der kan finde ud af at være i et fællesskab og tage aktivt del i det,” siger Johanne Bagge.

”Ultra Nyt får UNICEF Prisen for på formidabel vis at formidle og sikre nogle af børns rettigheder. Børn har ret til information, og de har ret til at blive beskyttet. Ultra Nyt leverer et produkt, der lever op til begge disse rettigheder. Derfor gør det mig særligt glad, at kunne give dem denne pris,” afslutter Karen Hækkerup.

For yderligere information eller forespørgsler om  interview med Karen Hækkerup, kontakt Presseansvarlig Peter Lind på tlf. 30531916 eller mail: pllind@unicef.dk

DR's Ultra Nyt holder takketale, da de vinder UNICEF Prisen 2019

DR's Ultra Nyt holder takketale, da de vinder UNICEF Prisen 2019. Efter den korte tale viste de en video, om hvem de er og hvorfor netop de vandt i år.
Foto: Lise Balsby/2019

Støt vores arbejde for børns rettigheder

Hjælp nu