Familie sørger over tab af familiemedlem. Arkivfoto: UNICEF/Haviv

Angreb i Sri Lanka

Sådan hjælper vi børn, unge og familier ramt af angrebene

Hjem » Angreb i Sri Lanka

Skrevet 24. april 2019 af Annika Lindgreen

Angreb i Sri Lanka: Børn må ikke bombes!

45 børn er blandt de omkomne, stort antal børn er sårede og mange børn er blevet forældreløse efter angreb i Sri Lanka.

Børn skal ikke bombes! Fra UNICEF sender vi tanker til de efterladte og alle berørte. I Danmark, internationalt og blandt vores kolleger i Sri Lanka er vi forfærdede og bedrøvede over de grufulde angreb, som var målrettet mod familier samlet i kirker og på hoteller påske søndag den 21. april i Sri Lanka.

Mange børn ramt

UNICEF Sri Lanka arbejder i forvejen i store dele af landet. Vi får stadig meldinger om, hvordan angrebene har påvirket børn og unge i Sri Lanka, men vi ved nu, at 45 børn – fra både Sri Lanka og andre nationaliteter – er blevet dræbt. Alene i Batticaloa er 13 børn dræbt, den yngste kun 18 måneder gammel. Et stort antal børn er blevet såret og kæmper nu for deres liv på hospitaler landet over. Mange børn har mistet en eller begge forældre, og utallige børn har været vidner til chokerende og meningsløs vold.

Sådan hjælper vi

UNICEF arbejder tæt sammen med regeringen om at indsamle pålidelig information om situationen for de børn og unge, som er påvirkede af angreb i Sri Lanka. Indtil videre har UNICEF identificeret følgende behov, som vi er i fuld gang med at reagere på:

  • Nogle af de hospitaler, hvor børnene er indlagt mangler vigtigt medicinsk udstyr. UNICEF er i gang med at indkøbe og sørge for de forsyninger, der er behov for.
  • Børn, som er blevet adskilt fra deres forældre, har brug for hjælp til at opspore familiemedlemmer og blive genforenet med deres familier. Børn, der har mistet forældre, skal have hjælp til at få et permanent, trygt hjem. UNICEF yder økonomisk og teknisk støtte til myndighederne for at hjælpe med at genforene børn med deres forældre eller sikre, at de får et hjem hos familiemedlemmer eller andre omsorgspersoner.
  • Der er også et enormt behov for psyko-social støtte og rådgivning. I denne uge vil UNICEF give psyko-social førstehjælp til de ramte børn og deres familier.
  • UNICEF støtter blandt andet Ministeriet for Kvinder og Børn samt Sundhedsministeriet i at koordinere dataindsamling og sikre, at børn får hjælp i kølvandet på angrebene.

UNICEF Sri Lanka har bedt om ekstra støtte, så vi kan iværksætte yderligere beredskab for at støtte ofrene.

UNICEF fordømmer angreb i Sri Lanka

”UNICEF fordømmer på det stærkeste disse angreb i Sri Lanka. Ingen børn eller forældre bør opleve denne form for vold og sorg ved at miste et barn eller en forælder. Alle børn har ret til et trygt og sikkert liv”, siger Line Grove Hermansen, kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark.

Angrebene kommer på et meget følsomt tidspunkt, hvor Sri Lanka arbejder på national forsoning efter mere end to årtiers borgerkrig, som har kostet mellem 70.000 og 80.000 menneskeliv. Søndagens angreb var det alvorligste siden slutningen af ​​borgerkrigen i 2009.

Hjælp UNICEF med at bekæmpe vold mod børn

Støt nu