Alfred Josefsen og Dr Anil Kapur gfra World_Diabetes Foundation giver hånd

World Diabetes Foundation og UNICEF går sammen om at bekæmpe diabetes

Skrevet 5. marts 2019 af Annika Lindgreen

En ny aftale mellem World Diabetes Foundation og UNICEF skal bane vejen for konkrete projekter, der skal styrke sundheden hos børn og teenagere i lav- og middelindkomstlande.

I dag den 5. marts 2019 har bestyrelsesformand for World Diabetes Foundation, Dr Anil Kapur, og bestyrelsesformanden for UNICEF Danmark, Alfred Josefsen, underskrevet en aftale om at samarbejde om at forebygge diabetes og en række andre livsstilssygdomme.

Begge organisationer arbejder for at styrke sundheden hos børn og unge i lav- og middelindkomstlande, og her er det ikke længere kun underernæring og sult, der er problemet. Fedme og fejlernæring vinder også indpas. Det gør diabetes og livsstilssygdomme til et stigende problem.

Samarbejdet tager udgangspunkt i Verdensmålene

I 2018 udviklede UNICEF nye retningslinjer for, hvordan man tidligt i livet forebygger den slags sygdomme, og siden har UNICEF arbejdet på at finde gode partnere, der kunne hjælpe arbejdet fremad.

”Vi må og skal vinde kampen mod diabetes og livsstilssygdomme blandt børn og unge verden over. Problemet er voksende, og vi har brug for stærke, globale samarbejdspartnere, hvis vi skal nå i mål med vores indsats. Derfor har vi rakt ud til World Diabetes Foundation, som har indgående viden og stærk erfaring på området,” siger Alfred Josefsen.

Aftalen mellem de to parter fastslår, at samarbejdet tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål, herunder målene om at reducere tidlig dødelighed som følge af ikke-smitsomme sygdomme, sikre universel adgang til sundhedsydelser og opbygge globale partnerskaber.

Fokus på forebyggelse gennem pilotprojekter og best practice

Konkret vil samarbejdet mellem UNICEF og World Diabetes Foundation bl.a. sætte fokus på vigtigheden af at forebygge diabetes og andre livsstilssygdomme. Målgruppen for den indsats er børn, unge og deres familier i lav- og middelindkomst lande. Parterne vil også samarbejdet om at udvikle pilotprojekter og større projekter samt dele best practice-eksempler, opbygge evidensbaseret viden på området samt udvikle investeringscases, der kan støtte forebyggelsesarbejdet.

”Vi leder altid efter nye muligheder for at fylde hullerne ud og skabe synergier, der forbedrer vores arbejde” siger Dr Anil Kapur. “UNICEF Danmark har et international netværk, er bredt repræsenteret verden over og har skabt bemærkelsesværdige resultater for børn verden over, både når det drejer sig om sundhed og uddannelse. Jeg ser frem til at se, hvad vi kan skabe sammen.”

World Diabetes Foundation og UNICEF Danmark er allerede gået i gang med identificere, hvilke tiltag, der kan sættes i gang i forskellige lande verden over. Partnerne håber at kunne lancere deres første fælles initiativ inden udgangen af i år.

Hjælp UNICEF med at nedbringe børnedødelighed

Støt nu