Børnetopmøde 2018 FN Byen

340 børn og voksne
deltog i Børnetopmøde 2018

Børns ret til at blive hørt og Verdensmålene var på dagsordenen, da UNICEF Danmark holdt sit andet Børnetopmøde i FN-Byen.

Fredag d. 26. oktober var der indbudt til Børnetopmøde i FN-Byen. Der var fuldt hus med 340 børn, fagprofessionelle og ledere fra de 35 UNICEF Rettighedsskoler, som alle var deltagere ved årets Børnetopmøde. Topmødet bød på et stjernespækket program med blandt andre True North, Lakserytteren og Steen Hildebrandt. Dagen var fyldt med god energi og engagerede børn og voksne, der arbejdede med Verdensmålene og på at lave konkrete projekter i deres lokalområde med afsæt i Verdensmål 3, 5, 11 og 12.

Alle deltagerne kom fra de 35 UNICEF Rettighedsskoler fra hele landet. UNICEF Rettighedsskoler støttes af Velux Fonden og IKEA.

Lakserytteren er på scenen ved Børnetopmøde 2018 i FN Byen

Her ses youtuberen Lakserytteren på scenen foran de mange gæster.

Børn skal have en stemme i, hvordan undervisningen skal foregå

”Jeg synes, at det er vigtigt at være her, for jeg synes, der er sket noget, siden vi er blevet en Rettighedsskole. Det er rarere at komme i skole, fordi man ved mere om, hvad man skal, fordi man selv har været med til at planlægge det. Jeg tænker, at vi kæmper for, at børn får en stemme i, hvordan undervisningen skal foregå, og hvordan skolen skal se ud. Og at man skal være tryg over det hele på skolen.”, siger Camille, som går på Lisbjergskolen.

Børnetopmøde 2018 FN Byen

Video fra Børnetopmødet 2018

Ny resolution fra Det Nationale Rettighedsråd

Ved topmødet i 2017 blev der nedsat et Nationalt Rettighedsråd med børn fra skolernes Rettighedsråd landet over. Og børnene i Det Nationale Rettighedsråd gik straks i gang med at udarbejde en resolution om god undervisning i de danske skoler, som de overrakte til beslutningstagere på Børnenes Dag i FN-byen den 20. november 2017. Resolutionen blev efterfølgende overrakt til Statsminister Lars Løkke Rasmussen i december 2017.

Også i 2018 har Det Nationale Rettighedsråd udarbejdet en resolution. Den handler om Verdensmål nummer 12. Resolutionen indeholder anbefalinger til politikere, beslutningstagere, relevante aktører og børn.

 

Se anbefalingerne som Det Nationale Rettighedsråd fik udarbejdet på børnetopmødet i 2017.

Se anbefalingerne som Det Nationale Rettighedsråd fik udarbejdet på børnetopmødet i 2018.

Rettighedsmålene var på programmet til Børnetopmødet 2018 i FN Byen

Verdensmålene var på scenen til Børnetopmødet. Her ses f.eks. Verdensmål 12, som omhandler ansvarligt forbrug og produktion.