Nye stærke profiler til
UNICEF Danmarks direktion

Hjem » Nye stærke profiler til UNICEF Danmarks direktion

Med Mette Dyhr og Susanne Dahl er det to stærke kapaciteter, som træder ind i direktionen og bliver ansvarlige for erhvervspartnerskaber og samarbejdet med fonde, major donors og arv.

Director Corporate Partnerships & Innovation, Fundraising, Mette Dyhr

Mette Dyhr bliver direktør for partnerskaber med danske virksomheder og innovation.

Partnerskaber for verdens børn

Mette Dyhr bliver ansvarlig for UNICEF Danmarks erhvervspartnerskaber og innovation:

”UNICEFs arbejde for børn rammer mig både som menneske og som del af denne her verden: børnene er vores fremtid, og jeg vil gerne støtte op om, at alle børn får en fair chance. Derfor bliver min fornemmeste opgave at finde ud af, hvor vi bedst kan koble UNICEFs arbejde til de mange danske virksomheder, der gerne vil gøre en forskel”.

Mette Dyhr kommer til UNICEF Danmark med en stærk kommerciel erfaring fra Danske Spil, Synoptik og Irma og med en passion for bæredygtighed fra den socialøkonomiske butikskæde Social Foodies. Den erfaring vil hun nu gøre brug af til at kæmpe for verdens udsatte børn:

”Mine kompetencer kommer fra den kommercielle verden, hvor det handler om at vækste en toplinje og bundlinje, resultater og performance. Men dem glæder jeg mig til at bruge i den humanitære verden for UNICEF, som har så hårdt brug for midler til sit gode arbejde”.

Mette Dyhr træder ind i UNICEF Danmark i en spændende tid, hvor partnerskaber mellem virksomheder og hjælpeorganisationer om projekter af fælles interesse er i en rivende udvikling.

Hun glæder sig over, at FN’s Verdensmål har skabt en ramme og et nyt sprog, som gode partnerskaber mellem hjælpeorganisationer og virksomheder kan udspringe fra:

”FN’s Verdensmål er meget vigtige i sig selv, men de er også værdifulde, fordi de gør det meget konkret for virksomhederne, hvordan de kan være med til at hjælpe målene på vej”.

Mette Dyhr har indtil nu siddet på anden side af bordet, men nu ser hun frem til at bruge sin indsigt til at fremme UNICEFs arbejde for verdens børn i samarbejde med de mange danske virksomheder, som i stigende grad ønsker at indgå i meningsfulde partnerskaber:

”Heldigvis finder man i dag næppe én eneste virksomhedsleder, som ikke ved, at ansatte har brug for en anden grund til at gå på arbejde end at nå budgetter og præstere bedre end sidste år. Her kan vi bidrage med et af de bedste formål i verden – verdens børn”.

Bestyrelsesformand i UNICEF Danmark, Alfred Josefsen, byder Mette Dyhr velkommen:

”Virksomhederne er helt essentielle i vores kamp for at indfri Verdensmålene. Vi skal hele tiden arbejde for at udvikle gode samarbejdsflader med det danske erhvervsliv, og her vil Mette Dyhr med sin store erfaring fra danske virksomheder være en kæmpe ressource”.

Ambitiøse mål for børn

Susanne Dahl træder ind i direktionen som ansvarlig for udvikling af partnerskaber og samarbejdet med fonde, major donors og arv.

Hun glæder sig til en hverdag, hvor hun hver dag vil arbejde for at løfte en række ambitiøse mål om at forbedre livet for sårbare børn i hele verden:

”Vi er her for at hjælpe de mest udsatte børn. Min kerneopgave bliver at bidrage til, at UNICEF Danmark indfrir de tre Børnemål, som UNICEF har gjort til særligt strategiske indsatsområder: At 750.000 børn, særligt piger og børn på flugt, får en god undervisning, at 1,5 millioner børn kommer godt igennem livets første 1000 dage og at 500.000 børn ramt af naturkatastrofer, krige og konflikter får livreddende nødhjælp”.

Bestyrelsesformand i UNICEF Danmark, Alfred Josefsen, glæder sig over at have fået Susanne Dahl med på holdet:

”Fondenes stigende globale engagement er helt afgørende for, at vi kan indfri UNICEFs ambitiøse mål for udsatte børn verden over. Det kræver en enorm indsigt i deres arbejde, og derfor er vi glade for at have en kapacitet af Susanne Dahls kaliber med på holdet”.

Susanne Dahl har en executive masteruddannelse i Ledelse og Innovation fra Aarhus Universitet, og med en solid erfaring fra fondsverdenen – senest som chefrådgiver i Bikubenfonden og udviklingskonsulent på etableringen af Fondenes Videnscenter – kommer hun til direktionen med en unik faglig baggrund, som bliver uvurderlig i bestræbelserne på at indfri UNICEF Danmarks Børnemål, som er UNICEFs bidrag til at indfri FN’s Verdensmål inden år 2030:

”UNICEF har mandat fra FN til at arbejde for alle verdens børn. Med Verdensmålene har FN lanceret deres mest ambitiøse plan nogensinde. Hvis de mål skal nås, er der brug for, at alle trækker i samme retning. Det skal fondene have en kæmpe rolle i, og flere danske fonde er også begyndt at få øjnene op for nødvendigheden af det arbejde”.

Susanne Dahls ansigt er ikke fremmed hos UNICEF Danmark, hvor hun det sidste år har været tilknyttet på konsulentbasis.

Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet:

”Jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at løfte Børnemålene. Det er det, der driver mig, det er derfor, jeg er her. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at få en hverdag her i FN Byen og til samarbejdet med den øvrige direktion, bestyrelsen og de mange dygtige medarbejdere i UNICEF”.

Susanne Dahl og Mette Dyhr bliver med deres tiltræden en del af UNICEF Danmarks direktion sammen med generalsekretær Steen M. Andersen og kommunikationsdirektør Line Grove Hermansen.

Director of Business Development and Partnerships, Fundraising

Susanne Dahl træder ind i direktionen som ansvarlig for udvikling af partnerskaber og samarbejdet med fonde, major donors og arv.