Børnenes Dag 2017
Tak for i år!

Hjem » BØRNENES DAG 2017. TAK FOR I ÅR!

På Børnenes Dag sætter vi fokus på de rettigheder alle børn har ifølge FNs Børnekonvention. Vi afholder for eksempel en større konference for 450 mennesker, der arbejder med eller har indflydelse på børn og deres trivsel og vilkår i Danmark.
Der var kø for at komme igennem FN Byens security. Foto: Lise Balsby
Solen skinnede fra en skyfri himmel over FN Byen på Børnenes Dag. Foto: Lise Balsby
Dagen bød på vidensdeling, spændende oplæg og laboratorier. Også H.K.H. Kronprinsesse Mary talte engageret på årets Børnenes Dag-konference. Her modtager hun en buket blomster fra vores Kommunikationsdirektør Line Grove Hermansens seje datter Anika.
Børnenes dag, Unicef. 20. november 2017. Foto: Jacob Crawfurd
I lobbyen kunne man komme på en virtual reality tur i en flygtningelejr i Jordan. Foto: Lise Balsby
Ligestillingsminister Karen Ellemann var en af hovedtalerne. Foto: Lise Balsby
Konferencier Sidse Babett Knudsen introducerer UNICEF Danmark's formand Alfred Josefsen. Foto: Lise Balsby
Foto af publikum Foto: Lise Balsby
Præsident og medstifter af Gapminder Foundation, Ola Rosling, holdt et spændende oplæg i plenum. Foto: Lise Balsby
Det Nationale Rettighedsråd, der er talerør for alle børn på UNICEF Danmarks Rettighedsskoler, overrakte deres anbefalinger til Claus Hjortdal, Skolelederforeningen, Jakob Bonde Nielsen, Danske Skoleelever og Niels Lykke Lynnerup, Danmarks Lærerforening
Youtuber Rasmus Brohave deltog som ekspert i et af dagens laboratorier. Rasmus er også UNICEF-ambassadør.
Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.
Foto: Lise Balsby/2017
Der var kø for at komme igennem FN Byens security. Foto: Lise Balsby
Solen skinnede fra en skyfri himmel over FN Byen på Børnenes Dag. Foto: Lise Balsby
Dagen bød på vidensdeling, spændende oplæg og laboratorier. Også H.K.H. Kronprinsesse Mary talte engageret på årets Børnenes Dag-konference. Her modtager hun en buket blomster fra vores Kommunikationsdirektør Line Grove Hermansens seje datter Anika.
Børn fra Ellebjerg Skole byggede deres egen vision for fremtidens skole i LEGO ® til Børnenes Dag i FN Byen. Her sammen med formand for LEGO Brand Group og LEGO Koncernens bestyrelse Jørgen Vig Knudstorp.
I lobbyen kunne man komme på en virtual reality tur i en flygtningelejr i Jordan. Foto: Lise Balsby
Ligestillingsminister Karen Ellemann var en af hovedtalerne. Foto: Lise Balsby
Konferencier Sidse Babett Knudsen introducerer UNICEF Danmark's formand Alfred Josefsen. Foto: Lise Balsby
Foto: Lise Balsby
Præsident og medstifter af Gapminder Foundation, Ola Rosling, holdt et spændende oplæg i plenum. Foto: Lise Balsby
Det Nationale Rettighedsråd, der er talerør for alle børn på UNICEF Danmarks Rettighedsskoler, overrakte deres anbefalinger til Claus Hjortdal, Skolelederforeningen, Jakob Bonde Nielsen, Danske Skoleelever og Niels Lykke Lynnerup, Danmarks Lærerforening
Youtuber Rasmus Brohave deltog som ekspert i et af dagens laboratorier. Rasmus er også UNICEF-ambassadør. Foto: Lise Balsby.
Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.

Skrevet 12. dec 2017 af UNICEF Danmark

I anledning af Børnekonventionens fødselsdag 20. november inviterede UNICEF Danmark for tredje år i træk til Børnenes Dag i FN Byen. Op mod 450 gæster fra forskellige organisationer, virksomheder, foreninger, fonde og politiske partier var med til at gøre dagen både stemningsfuld og meningsfuld med masser af oplæg, input og debatter.

I år var temaet uddannelse, herhjemme såvel som globalt. Uddannelse er løftestangen til fremtidig og bæredygtig udvikling, både for det enkelte barn og for samfundet. På Børnenes Dag 2017 satte vi fokus på, hvordan vi alle kan omsætte løfterne i Børnekonventionen og i de ambitiøse Verdensmål til konkret praksis til gavn for børn.

I plenum var der oplæg fra HKH Kronprinsessen, præsident og medstifter af Gapminder Foundation, Ola Rosling, og ligestillingsminister Karen Ellemann. Skuespillerinde Sidse Babett Knudsen var konferencier.

Det Nationale Rettighedsråd, der er talerør for alle børnene på UNICEF Danmarks Rettighedsskoler, overrakte også deres anbefalinger om børns rettigheder til Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever og Niels Lykke Lynnerup, hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Læreforening.

Efterfølgende var der mulighed for at zoome ind i sit interessefelt i to af dagens 10 laboratorier. Her deltog blandt mange andre professor Vincent Hendricks, youtube-stjernen Rasmus Brohave, professor Per Schultz Jørgensen og direktør for Maryfonden, Helle Østergaard.

Sidst på dagen blev UNICEF Prisen uddelt. Prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn i Danmark eller internationalt. Det er UNICEF Danmarks bestyrelse, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være, og i år gik prisen til Børnetelefonen.

Læs mere om Børnetelefonen

Tusind tak til alle, der deltog og bidrog med spørgsmål, viden og løsninger til gavn for alle verdens børn. Vi glæder os allerede til Børnenes Dag 2018!

 

Indtryk fra Børnenes Dag 2017

Børn fra Ellebjerg skole bygger ’fremtidens skole’ i LEGO ® klodser

Børnenes dag, Unicef. 20. november 2017.