UNICEF Danmark for alle verdens børn støt børnene nødhjælp

Spisesteder kæmper for
rent vand til verdens børn


 

Samarbejde med Jakobsen & Co. Restauranter

Når gæsterne på seks jyske spisesteder bestiller vand, er de samtidig med til at skaffe rent vand til verdens udsatte børn.

Bestil vand og hjælp verdens børn

Hver dag dør næsten 1.000 børn, fordi de ikke har adgang til rent vand og ordentlig sanitet. I alt 663 millioner mennesker verden over lever uden adgang til rent vand. 90 procent af dem bor i Afrika syd for Sahara og i Asien og er verdens fattigste og mest udsatte familier.

Den situation er helt uacceptabel, mener en række spisesteder, som er gået aktivt ind i kampen for at skaffe rent vand til verdens udsatte børn. Hver gang gæsterne bestiller vand til maden, udløser det en donation til UNICEFs vandprogrammer i verdens fattigste lande.

Spisesteder går ind i kampen for rent vand til verdens børn

Det startede i Århus

Jakobsen & Co, som driver de århusianske spisesteder Grappa Restaurant & Vinbar, Grappa al Porto, Römer og Café Viggo, var de første til at indgå partnerskab med UNICEF: ”Vi har gennem længere tid ledt efter et projekt, som dels relaterede sig til vores forretning og dels kunne hjælpe andre mennesker. Det projekt og den partner har vi fundet i UNICEF, og vi er umådeligt stolte af, at vi – sammen med vores gæster – kan bidrage til, at børn i nogle af verdens mest udsatte områder får et bedre og længere liv gennem noget så basalt som adgang til rent vand,” fortæller ejerne Inge og Uffe Jakobsen.

 

Så kom Nordjylland på banen

Det hørte de om på Rold StorKro i Nordjylland. De kontaktede UNICEF, og det blev startskuddet til at udvikle kampagnen #delditvand, som Rold StorKro var med til at kickstarte i juni i år:

”Da vi gennem en kollega i Århus blev opmærksomme på at de støttede UNICEF med rent vand til verdens børn, kunne vi ikke komme hurtigt nok hjem og få sat noget lignende i gang på Rold StorKro. Vi har ikke tidligere taget penge for vores vand, men med denne mulighed for at hjælpe, kan vi ikke kun gøre godt, hvilket er hovedformålet, men også få en lille dækning til betjeningen, laboratorie kontrol af vandet samt til indkøb, rengøring, nedkøling med mere. Vi siger tak for den støtte vi har fået fra UNICEF til igangsætning og håber mange flere vil følge eksemplet og hermed det gode formål,” siger Jørgen Pedersen fra Rold StorKro.

 

Og nu er Silkeborg også med

Og senest har brødrene Niebuhr, som er indehavere af EVALD – Brasserie & Café i Silkeborg, tilsluttet sig #delditvand-kampagnen:

”Børnene er vores fremtid. Så dem skal vi passe godt på. Og det gør dybt indtryk, at der er så mange børn i verden, som ikke har adgang til rent vand. Det vil vi gerne gøre vores for at ændre på, og jeg er sikker på, at vores gæster med glæde vil bakke op om #delditvand,” siger Jesper Niebuhr.

”Vi er stolte af at være en del af #delditvand-samarbejdet. Behovet for hjælp er enormt, men det har alligevel overrasket mig positivt, at en restaurant som vores faktisk kan gøre en ret stor forskel sammen med vores gæster,” supplerer Jacob Niebuhr og opfordrer landets øvrige spisesteder til at gå med i #delditvand-samarbejdet: ”Jo flere vi er, jo flere børn kan vi hjælpe med rent vand.”

 

Partnerskaber er vejen frem

UNICEF er begejstret for projektet og håber, at mange flere spisesteder landet over vil være med: ”Rent vand er helt essentielt for verdens børn. For uden det kan børn ikke overleve, vokse og udvikle sig. Derfor er det så utrolig vigtigt, at verdenssamfundet med FN’s nye Verdensmål har besluttet, at alle mennesker i verden skal have adgang til rent vand inden år 2030. Det er et meget ambitiøst mål, og vi har brug for stærke partnerskaber til at realisere det,” siger Steen M. Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Læs mere om UNICEF Partnerskaber