Yemens børn har
akut brug for hjælp

Hjem » Yemens børn har akut brug for hjælp

Hjælp Yemens børn

Skrevet 26. jul 2017 af Mads Nørgaard-Larsen

Yemen lider under verdens værste koleraudbrud, og antallet af smittede stiger og stiger.

Yemen er fanget i en humanitær krise. Landet kæmper både med krig, med sult og med en koleraepidemi, som hver dag smitter tusinder af mennesker. I de sidste tre måneder alene er 400.000 blevet syge, og næsten 1900 mennesker har mistet livet.

Livsnødvendige sundheds-, vand- og sanitetsfaciliteter er i knæ efter mere end to års kampe, og det har skabt ideelle betingelser for, at sygdomme som kolera kan sprede sig. Landet balancerer på randen af hungersnød, og over 60 procent af befolkningen ved ikke, hvordan de skal få mad på bordet.

Koleraepidemien bliver forværret af, at næsten to millioner børn i landet er akut underernærede, hvilket gør dem mere modtagelige over for kolera. Da sygdomme samtidig fører til mere underernæring, er Yemen fanget i en ond spiral. Næsten 80 procent af Yemens børn har lige nu brug for humanitær hjælp.

UNICEF og partnere har allerede sendt 140 tons særligt vitamin- og kalorieberiget mad til behandling af underernærede børn af sted. Dertil kommer enorme mængder medicin, sukker- og saltblandinger og intravenøse væsker til behandling af kolerapatienter, og sammen med partnere har UNICEF været med til at oprette mere end 1000 behandlingscentre mod diarre og enheder til behandling af dehydrering.

Hjælp UNICEF med at beskytte Yemens børn

Støt nu