Her kan du bestille skolemateriale. Der skal forventes en leveringstid på op til 3 uger.

0.-3. klasse

Hr Skæg i Indonesien UNICEF Danmark 
Hr. Skæg i Indonesien - smilets land

Hr. Skæg i Indonesien – smilets land, er et undervisningsmateriale om børn i Indonesien. Det henvender sig især til børnehaveklasser, men også børn i indskolingen kan bruge materialet, som indeholder mange sjove aktiviteter til inddragelse af tablets, smartphones og computere. Eleverne kan for eksempel lave deres egen film ved hjælp af materialet på hjemmesiden www.skaegiskolen.dk. Foruden hjemmesiden består materielt af et elevhæfte, en lærervejledning og to film med Hr. Skæg.

Læs og download elevhæftet Download lærervejledning, 56 sider 
Der blev lavet 2 programmer med hr. Skæg i Indonesien. Se Program 1 og Program 2 her. Materialet findes også samlet med en masse andre aktiviteter på https://skaegiskolen.dk/

  Martin i Bolivia

Kan du sejle i kano, mens du fanger piratfisk? Kan du plukke mangofrugter lige udenfor din dør? Kan du spille dejlig musik på panfløjte? Det kan børnene i Bolivia. Og det fortæller børnetv-værten Martin Keller om i denne serie.

 

  Martin i Laos

Har du smagt en fårekylling? Kan du selv fange din aftensmad? Kan du bo ved siden af en fugleedderkop? Det kan børnene i Laos. Og det fortæller børnetv-værten Martin Keller om i denne serie.

 

  Martin i Ghana

Kan du gå mange kilometer med et fad appelsiner på hovedet? Kan du ride galop uden saddel? Kan du bære din lillebror i et stykke stof på ryggen? Det kan børnene i Ghana. Og det fortæller børnetv-værten Martin Keller om i denne serie.

4.-6. klasse

 
Sofie finder guld i Myanmar - Det gyldne land

SOFIE FINDER GULD I MYANMAR – DET GYLDNE LAND, er et undervisningsmateriale om børns rettigheder. Materialet tegner et positivt og stærkt billede af børn i Myanmar og fokuserer særligt på, hvad man gør, når man ikke har adgang til rent vand. Materialet består af et elevhæfte, en lærervejledning, en film og en hjemmeside. 

Læs og download elevhæftet Download lærervejledning, 22 sider 
Filmen kan ses her  Materialet findes også samlet med en masse andre aktiviteter på sofieimyanmar.dk

 
Sofie på jagt efter Børnevenlige Skoler

Sofie på jagt efter Børnevenlige skoler handler om børnevenlige skoler i Madagaskar og om forskellen på børns rettigheder i skolerne i Danmark og i Madagaskar. 

  Rune og Zambias Helte

UNICEF Danmarks undervisningsmateriale om Rune Klans tur til Zambia handler om klima, om syv seje børn, om børnerettigheder, om danske skoleelevers bekymringer for klimaforandringerne og meget mere.

 

  Sport - andet end bare sjov.

Sport handler da bare om at have det sjovt ikke? Nej. Det handler også om at lære noget, om at lære at leve sammen og om at sikre at alle børn kommer i skole.

7.-9. klasse

 Klimaforandringer og børns rettigheder

Klimaforandringer rammer os alle sammen, men de rammer især børn i udviklingslandene. UNICEF Danmarks nye inspirerende undervisningsmateriale til udskolingen er fyldt med sjove aktiviteter, og er et fantastisk supplement til et hvilket som helst forløb, der involverer vores klima.

Plakater

  UNICEF plakat

Ny smuk plakat med henvisning til UNICEFs hjemmeside.  Max. 10 stk pr bestilling.

 

  Konventionsplakat til de mindste klasser

Plakat med 6 udvalgte artikler fra konventionen samt henvisning til resten af konventionen på UNICEFs hjemmeside. Plakaten er et godt udgangspunkt for samtaler, når der skal arbejdes med børnerettigheder i klassen. 

 

  Konventionsplakat med alle rettigheder

Plakat med alle Børnekonventionens artikler. Hæng den op i klassen, så kan plakaten blive et godt udgangspunkt for samtaler, når der skal arbejdes med børnerettigheder i klassen. 

Materialer på tværs af klassetrin

  Øvelser, idéer og inspiration til dig og dine elever – Sådan kan I arbejde med Børnekonventionen

Her har vi samlet en række øvelser i to lærerkompendier. Det ene handler om alle børn, det andet har børn i Grønland som tema. Kompendierne kan bruges af alle, selvom de er skabt til de skoler, der ligger i årets UNICEF By. De rummer begge en masse sjove, lærerige og inspirerende øvelser til både indskoling og mellemtrin. God fornøjelse.

Hent kompendiet omkring Grønland her. Hent kompendiet til UNICEF By her.

  Børnekonventionen giver perspektiv i undervisningen

Lærerhæfte med oplæg til undervisningen forfattet af Jens Raahauge. Dette hæfte skal inspirere. Lærere kan bruge det som et bidrag til deres arbejde med Konventionen om Barnets Rettigheder for på den måde at oplyse børn og unge om dens bestemmelser. Hæftet gør Børnekonventionen nærværende for danske børn ved hjælp af relevante aktiviteter og ideer til undervisningen. Velegnet til alle klassetrin.

 

  Moveathon prøvepakke

Materiale til en pædagogisk fundraisingaktivitet, der kombinerer motion og indsamling til et godt formål. Pakken indeholder lærervejledning og idékatalog samt et eksemplar af kontrolkort, klistermærker, kuverter, Børnekonventionen og UNICEFs kortfattede årsberetning.   

 

  Moveathon-pakke

Materiale til en pædagogisk fundraisingaktivitet, der kombinerer motion og indsamling til et godt formål.  Klassesættet indeholder kontrolkort, klistermærker, kuverter, folder om børnekonventionen til 28 elever. Komplet udstyr til at udføre aktiviteten.

 

  Folder om børnerettigheder

Alle børn har deres egne rettigheder - hvis du ikke allerede kender dem, kan du læse om dem i denne folder. Her er børnekonventionen gengivet i en forenklet udgave, skrevet i et sprog som børn forstår.

 

  Folder med børnekonventionen

Alle børn har deres egne rettigheder - hvis du ikke allerede kender dem, kan du læse hele Børnekonventionen i denne folder. 

En dag med Børnekonventionen

Inspiration og gode ideer til en dags forløb med Børnekonventionen i undervisningen.   

En dag med Børnekonventionen

En uge med Børnekonventionen

Inspiration og gode ideer til en uges forløb med Børnekonventionen i undervisningen.   

En uge med Børnekonventionen

Bestilling - leveringstid 3 uger