Støt

Fakta om

verdens børn

Hvad er et barn?

Som huskeregel er et barn en person, der er under 18 år. I de fleste lande skal man nemlig være 18 år gammel, før man er myndig og kan bestemme selv.

Hvor mange børn er der i verden?

Der er ca. 2,4 milliarder – helt præcist 2.397.435.502. Børnene udgør omkring en tredjedel af jordens samlede befolkning på 8 milliarder mennesker.

Hvordan har verdens børn det?

Det er ikke altid lige nemt at være barn. Millioner af verdens børn får ikke lov til at lege og gå i skole, fx fordi de arbejder meget og så hårdt, at det skader dem.

Der er også børn, der bliver solgt, bliver udnyttet seksuelt, er ofre for krig og vold, eller som ender på gaden uden forældre og tryghed. I rigtig mange tilfælde er det fordi, de er fattige.

Børn i Danmark har det grundlæggende godt. Dog har covid-19 sat sine spor og flere børn føler sig i dag ensomme og har mindre lyst til at gå i skole.

UNICEF arbejder på, at børn får en god og tryg opvækst i 190 lande og territorier verden over.

UNICEF hjælper børn med at komme i skole og få en uddannelse, så de kan skabe sig en god fremtid. I dag er der stadig ca. 240 millioner børn, der ikke kommer i skole. Fattigdom er den væsentligste årsag til, at børn ikke kommer i skole.
Millioner af børn kæmper mod akut underernæring i en af de mest alvorlige sultkatastrofer i vores generation. Særligt slemt står det til i Østafrika, hvor børn hver dag bukker under for underernæring og de sygdomme, der følger i kølvandet.
Hver år dør ca. 1,5 mio. børn under fem år af sygdomme, der kunne have været forebygget med vaccination. UNICEF er verdens største indkøber af vacciner. Vi køber ca. 2,5 mia. vacciner om året og når ud til 50% af verdens børn under 5 år.

13.800

børn under fem år dør hver dag af årsager, der er både nemme og billige at behandle og forebygge

Læs mere om UNICEFs arbejde

  Overlevelse og sundhed

   UNICEF er verdens største indkøber af vacciner

    Læring og uddannelse

     Rent og sikkert vand