UNICEFs
arbejde


 

Vores arbejde

Som FNs børneorganisation er det vores opgave at hjælpe verdens børn, så de overlever og klarer sig i livet. Vi arbejder ud fra FNs Børnekonvention, der handler om at sikre nogle helt basale rettigheder for børn. Det handler ikke kun om husly, tryghed og omsorg, men også om at blive behandlet som individer med rettigheder. I Danmark er vores arbejde fokuseret på at samle penge ind til arbejdet for alle verdens børn - særligt de allermest udsatte - og med at udbrede kendskabet til Børnekonvention.

 

Fokusområder

Hvert år er UNICEF med til at redde millioner af børns liv og forbedre chancerne for endnu flere. Vi arbejder i 190 lande og territorier og er massivt til stede i de lande, hvor børn har mest brug for hjælp.

Vores udgangspunkt er Børnekonventionen og vi har i vores arbejde fokus på de mest udsatte børn. I Børnekonventionen står der bl.a., at alle børn har ret til at overleve og trives. Til at vokse op uden overgreb i en bæredygtig verden. Og alle børn skal have en fair chance i livet, hvor de har mulighed for at lære og uddanne sig.

UNICEFs arbejde for børn er helt afhængig af frivillige bidrag. Derfor er vi rigtig glade for den store opbakning fra private, virksomheder og fonde. Mange af de indsamlede penge kommer fra vores faste bidragydere, som hver måned er med til at gøre en stor forskel for de børn i verden, der vokser op under vanskelige vilkår.


 

Det gør vi

UNICEF er verdens største børneorganisation og dén organisation, der hjælper flest børn med at overleve og klare sig i livet. Vi er en neutral, upartisk organisation, men vi har holdninger og taler børnenes - særligt de mest udsatte - sag. I hele verden.

 

 

UNICEF ude i verden

Et af UNICEFs helt centrale områder er at yde humanitær nødhjælp i forbindelse med krig og katastrofer. Da vi er tilstede i 190 lande og territorier, er vi oftest først fremme med hjælp, når en katastrofe indtræffer. Vi er desuden en af de helt store aktører, når det handler om langsigtet udvikling i de fattigste lande i verden. Det er takket være vores faste bidragydere og samarbejdspartnere, der gør et muligt, at være til stede både før, under og efter en katastrofe. Vi bruger forskning og innovation for at skabe fremskridt og varige forbedringer for ALLE verdens børn.

Læs mere om vores internationale arbejde

UNICEF i Danmark

UNICEF arbejder hårdt for, at også alle danske børn kender deres rettigheder, for vi tro på, at børn der kender sine rettigheder, står stærkere. Og vi prøver at inspirere både lærere og elever til at inddrage børnerettigheder i skolers hverdag. Derfor udgiver UNICEF Danmark jævnligt læringsmateriale om børns rettigheder og vilkår i hele verden.

Vi certificerer danske skoler til at blive Rettighedsskole. På Rettighedsskoler indarbejder man et børnesyn baseret på Børnekonventionen, hvor børn bliver betragtet som ligeværdige borgere.

Og vores program ‘Børnevenlig By og Kommune’ har fokus på børns rettigheder og på at gøre byer og kommuner mere børnevenlige.

Få det fulde overblik på vores indsatser i Danmark

Vi vil aldrig acceptere, når børns rettigheder bliver krænket. Vi vil stå op for børnene og forblive politisk upartiske – men aldrig være neutrale over for krænkelser af børns rettigheder.
UNICEF

Gør en livsforandrende forskel for MANGE børn

Bliv fast støtte