skole-skolegang-elfenbenskysten

skolemateriale

Hjem » Skole og undervisning » skolemateriale

UNICEF har i længere tid overvejet fremtidsplanerne for vores skolemateriale, og efter megen overvejelse besluttet, at vi desværre ikke kan fortsætte med at afsende gratis undervisningsmaterialer. En beslutning, der ikke har været nem at træffe, men nødvendig.

Vores skolemateriale vil fremadrettet kun være tilgængeligt i digital form og som download via vores hjemmeside, gratis naturligvis. Vi håber selvfølgelig ikke, at dette bliver en hindring for jeres undervisning i børns rettigheder.

Vi håber på jeres forståelse, og vil gerne sige tak, fordi I støtter op om vores arbejde for alle verdens børn. Fortsat god arbejdslyst.

SKOLE* - Bestil gratis skolemateriale

0.-3. Klasse

Hr. Skæg i Indonesien

Hr. Skæg i Indonesien - smilets land

Hr. Skæg i Indonesien – smilets land, er et undervisningsmateriale om børn i Indonesien. Det henvender sig især til børnehaveklasser, men også børn i indskolingen kan bruge materialet, som indeholder mange sjove aktiviteter til inddragelse af tablets, smartphones og computere. Eleverne kan for eksempel lave deres egen film ved hjælp af materialet på hjemmesiden www.skaegiskolen.dk. Foruden hjemmesiden består materielt af et elevhæfte, en lærervejledning og to film med Hr. Skæg.

Læs og download elevhæftet Download lærervejledning, 56 sider 
Der blev lavet 2 programmer med hr. Skæg i Indonesien. Se Program 1 og Program 2 her. Materialet findes også samlet med en masse andre aktiviteter på https://skaegiskolen.dk/

Martin i Bolivia

Martin i Bolivia

Kan du sejle i kano, mens du fanger piratfisk? Kan du plukke mangofrugter lige udenfor din dør? Kan du spille dejlig musik på panfløjte? Det kan børnene i Bolivia. Og det fortæller børnetv-værten Martin Keller om i denne serie.

Download elevhæfte, 32 sider Download lærervejledning, 32 sider
Se film 1 | Se film 2 | Se film 3 | Se film 4 | Se film 5 | Se film 6 | Se film 7

Martin i Laos

Martin i Laos

Har du smagt en fårekylling? Kan du selv fange din aftensmad? Kan du bo ved siden af en fugleedderkop? Det kan børnene i Laos. Og det fortæller børnetv-værten Martin Keller om i denne serie.

Download elevhæfte, 32 sider Download lærervejledning, 32 sider
Se film 1 | Se film 2 | Se film 3 | Se film 4 | Se film 5 | Se film 6 | Se film 7 | Se film 8 | Se film 9

Martin i Ghana

Martin i Ghana

Kan du gå mange kilometer med et fad appelsiner på hovedet? Kan du ride galop uden saddel? Kan du bære din lillebror i et stykke stof på ryggen? Det kan børnene i Ghana. Og det fortæller børnetv-værten Martin Keller om i denne serie.

Download elevhæfte, 32 sider Download lærervejledning, 32 sider
Se film 1 | Se film 2 | Se film 3 | Se film 4 | Se film 5 | Se film 6 | Se film 7 | Se film 8

4.-6. klasse

Sofie finder guld i Myanmar

Sofie finder guld i Myanmar - Det gyldne land

SOFIE FINDER GULD I MYANMAR – DET GYLDNE LAND, er et undervisningsmateriale om børns rettigheder. Materialet tegner et positivt og stærkt billede af børn i Myanmar og fokuserer særligt på, hvad man gør, når man ikke har adgang til rent vand. Materialet består af et elevhæfte, en lærervejledning, en film og en hjemmeside.

Læs og download elevhæftet Download lærervejledning, 22 sider 
Filmen kan ses her  Materialet findes også samlet med en masse andre aktiviteter på sofieimyanmar.dk

Sofie på jagt efter børnevenlige skoler

Sofie på jagt efter Børnevenlige Skoler

Sofie på jagt efter Børnevenlige skoler handler om børnevenlige skoler i Madagaskar og om forskellen på børns rettigheder i skolerne i Danmark og i Madagaskar.

Læs og download elevhæftet    Læs lærervejledning, 22 sider 
Filmen kan ses her 

Rune og Zambias helte

Rune og Zambias Helte

UNICEF Danmarks undervisningsmateriale om Rune Klans tur til Zambia handler om klima, om syv seje børn, om børnerettigheder, om danske skoleelevers bekymringer for klimaforandringerne og meget mere.

Hent lærervejledning Læs elevhæfte
Se film 1 Luyando  | Se film 2 Suunta & Ireen | Se film 3 Tambudzai & Wamunyima | Se film 4 Brighton | Se film 5 Jack

Sport andet end bare sjov

Sport - andet end bare sjov

Sport handler da bare om at have det sjovt ikke? Nej. Det handler også om at lære noget, om at lære at leve sammen og om at sikre at alle børn kommer i skole.

Hent lærervejledning Hent elevhæfte
Se film 1 Bernado | Se film 2 Antoinetta | Se film 3 Karamoja | Se musikvideo 1.10

7. - 9. klasse

Klimaforandringer og børnsrettigheder

Klimaforandringer og børns rettigheder

Klimaforandringer rammer os alle sammen, men de rammer især børn i udviklingslandene. UNICEF Danmarks nye inspirerende undervisningsmateriale til udskolingen er fyldt med sjove aktiviteter, og er et fantastisk supplement til et hvilket som helst forløb, der involverer vores klima.

Hent materialet

UNGE FORANDRER VERDEN - Rasmus og Sofie i Rwanda

Unge forandrer verden - Rasmus og Sofie i Rwanda

UNGE FORANDRER VERDEN er et undervisningsmateriale, der henvender sig til udskolingen og inddrager fagene dansk, samfundsfag, geografi og historie.

Materialet søger, gennem en innovativ tilgang til læring og med udgangspunkt i elevernes nysgerrighed og virketrang at sætte fokus på eleverne som borgere i en verden i forandring.

Materialet tager sit afsæt i FN’s Verdensmål og Børnekonventionen, og vi ønsker med materialet at aktivere eleverne, så de kan blive medskabere eller såkaldt ”Actors of Change” i virkeliggørelsen af Verdensmålene.

Materialet findes samlet med en masse aktiviteter på https://ungeforandrerverden.dk/

Plakater

Børnekonventionsplakat

Børnekonventionsplakat med alle børnenes rettigheder

Plakat med alle Børnekonventionens artikler. Hæng den op i klassen, så kan plakaten blive et godt udgangspunkt for samtaler, når der skal arbejdes med børnerettigheder i klassen. Plakatens bagside har en beskrivelse af alle artiklerne.

Hent plakaten her

Materialer på tværs af klassetrin

Kompendie Grønland

Øvelser, idéer og inspiration til dig og dine elever

– Sådan kan I arbejde med Børnekonventionen
Her har vi samlet en række øvelser i to lærerkompendier. Det ene handler om alle børn, det andet har børn i Grønland som tema. Kompendierne kan bruges af alle, selvom de er skabt til de skoler, der ligger i årets UNICEF By. De rummer begge en masse sjove, lærerige og inspirerende øvelser til både indskoling og mellemtrin. God fornøjelse.

Hent kompendiet omkring Grønland her. Hent kompendiet til UNICEF By her.

Børnekonventionen giver perspektiv i undervisningen

Børnekonventionen giver perspektiv i undervisningen

Lærerhæfte med oplæg til undervisningen forfattet af Jens Raahauge. Dette hæfte skal inspirere. Lærere kan bruge det som et bidrag til deres arbejde med Konventionen om Barnets Rettigheder for på den måde at oplyse børn og unge om dens bestemmelser. Hæftet gør Børnekonventionen nærværende for danske børn ved hjælp af relevante aktiviteter og ideer til undervisningen. Velegnet til alle klassetrin.

Download lærerhæfte, 20 sider

Børnerettighedsfolder

Folder om børnerettigheder

Alle børn har deres egne rettigheder - hvis du ikke allerede kender dem, kan du læse om dem i denne folder. Her er børnekonventionen gengivet i en forenklet udgave, skrevet i et sprog som børn forstår.

Download folderen, 6 sider

folder med børnekonventionen børnekonventionsfolder

Folder med børnekonventionen

Alle børn har deres egne rettigheder - hvis du ikke allerede kender dem, kan du læse hele Børnekonventionen i denne folder.

Læs og download folderen

Du kan også hente vores flotte nye poster med Børns Rettigheder her

UNICEF Børnenes Dag Opgaver

Børnenes Dag

Opgaver der hjælper med at styrke børns stemme.

Opgaver til Børnenes Dag

En dag med Børnekonventionen

Inspiration og gode ideer til en dags forløb med Børnekonventionen i undervisningen.

En dag med Børnekonventionen

En uge med Børnekonventionen

Inspiration og gode ideer til en uges forløb med Børnekonventionen i undervisningen.

En uge med Børnekonventionen