Sådan når vi flest børn

Hjem » SÅDAN: Effektivitet og innovation » SÅDAN: Når vi flest børn

Sådan når vi flest børn

Vores mål er at hjælpe så mange børn, det overhovedet er muligt – på den bedst tænkelige måde. Både akut og langsigtet. Det kæmper vi for at opnå med effektivitet, rækkevidde og samarbejde.

Vi har over 70 års erfaring, et stærkt globalt netværk, en forkærlighed for innovation og et vedvarende og dedikeret drive imod at få hver eneste støttekrone til at gøre en væsentlig forskel – for ALLE verdens børn.

UNICEF-medarbejder i Etiopien i kontakt med dem, det hele handler om - børnene. © UNICEF/UNI146252/Ose

© UNICEF/2013/Ose

Sådan hjælper vi børn effektivt

Når en katastrofe pludselig rammer og sætter børns liv i fare, er det ekstremt vigtigt, at vi når hurtigt og effektivt frem til dem med akut nødhjælp. Det kan vi, fordi vi ofte er til stede i landet i forvejen. Vi arbejder for børn i over 190 lande og territorier. Og vores store erfaring, størrelse og lokale forankring gør, at vi virkelig kan få udrettet noget, når vi går i gang.

Vi vaccinerer typisk flere millioner børn på få uger.

Vi kan forhandle gode priser på varer som vacciner, vandrensningstabletter og nærende jordnøddemos til underernærede børn, fordi vi køber stort ind. Og vi har altid fokus på at genopbygge det ødelagte, så det bliver bedre end før. Det kalder vi “build-back-better”.

Den lille dreng fra Elfenbenskysten venter på at blive vaccineret mod mæslinger. Kampagnens mål er at nå 13 millioner børn med beskyttende vacciner. © UNICEF/UN0216586/DEJONGH

Den lille dreng fra Elfenbenskysten venter på at blive vaccineret mod mæslinger. 13 millioner børn som ham skal beskyttes mod den livsfarlige sygdom. Kampagnen er et samarbejde mellem landets regering, GAVI og UNICEF.
© UNICEF/2016/Dejongh

Gemechu er 2 år gammel. Hun kommer fra Etiopien og lider af underernæring. Her får hun behandling med nærende nøddemos, så hun kan blive rask igen. © UNICEF/UN0141389/Sewunet
0

Blot i 2017 leverede vi langt over 132 millioner små poser livreddende nøddemos til sultramte børn på Afrikas Horn. Børn som den lille pige Gemechu her fra Etiopien.

INGEN børn bor for langt væk

Vi hjælper ALLE børn – også børn som 4-årige Batyargal, der bor langt væk fra det meste i Mongoliet. Hun har netop fået en lillesøster. Og både hendes mor og den lille har det godt.

UNICEF har siden 2014 lært gravide og nybagte mødre i Mongoliet, hvordan de bedst passer på deres nyfødte små i den ekstreme kulde. Vi har uddannet lokale sundhedshjælpere, der opsøger forældrene og deres små børn i fjerne områder. Mødrene lærer for eksempel om amning og madlavning med masser af vitaminer. Og de lærer, hvordan de identificerer gulsot og andre farlige infektioner. Det har betydet, at færre børn dør.

Også Batyargal og hendes søskende har ret til sundhedshjælp, selvom de bor langt væk fra det meste i Mongoliet. © UNICEF/UN0198619/Njiokiktjien VII Photo

© UNICEF/2018/Njiokiktjien/VII Photo

Med samarbejde når vi flest børn

Det er den fælles indsats, der gør, at vi når så utroligt langt for verdens børn. Og den rækker lige fra regeringer og frivillige i de lande, vi hjælper børnene i, til gavmilde støtter i Danmark og resten af verden. Sammen med lokale beslutningstagere kan vi ændre love og bevillinger, der virkelig kommer børn til gode. De lytter til os, fordi vi er en del af FN.

Hånd i hånd med lokale ildsjæle og børnene selv skaber vi varige og velfungerende forbedringer. Sammen med vores innovationsteam og det store UNICEF verdenslager i København kan vi udvikle og sikre effektive, prisvenlige løsninger, der virkelig fungerer i praksis.

Og det hele er kun muligt takket være støtten fra både virksomheder og privatpersoner, der gerne vil være med til at sikre, at alle børn får en fair chance.

Når vi hjælper børn ude i felten samarbejder vi med andre nødhjælpsorganisationer. Her er det UNICEF og Røde Kors, der lærer børn om håndvask og sæbe på Salomonøerne. © UNICEF/UN074424/UNICEF/UN062235/Sokhin

Når vi hjælper børn ude i felten, samarbejder vi med lokale og andre nødhjælpsorganisationer. Her er det UNICEF og Røde Kors, der lærer børn om håndvask og sæbe på Salomonøerne.
© UNICEF/2017/Sokhin