Vi leverer nødhjælp til katastroferamte børn

Hjem » Vi leverer nødhjælp til katastroferamte børn

Nødhjælp – til alle verdens børn

Katastrofer rammer altid børnene hårdest. Et af UNICEFs hovedområder er at yde humanitær nødhjælp. Vi er til stede ved omkring 300 katastrofer hvert år. Og vi bliver så længe der er børn, der har brug for vores hjælp.

 

UNICEF er til stede og kan handle akut

Når katastrofen pludselig rammer, må børn ofte flygte over hals og hoved med deres familier. Alt er kaos omkring dem, og mange står uden hjem og uden de voksne, der skulle passe på dem. Det gør børnene meget sårbare! Jo hurtigere vi kan få hjælpen frem, jo flere børns liv kan vi redde.

UNICEF er allerede til stede i over 190 lande og territorier, og vi har flere steder lokale lagre med nødhjælpsforsyninger. Derfor kan vi iværksætte vores katastrofeberedskab øjeblikkeligt og sikre den basale hjælp til de ramte familier og børn.

 

Den første livreddende nødhjælp

Katastroferamte børn har meget ofte de samme behov, uanset om de er ramt af krige, konflikter eller naturkatastrofer. UNICEF hjælper børnene og deres familier med husly, varme tæpper, rent vand, medicin og lægehjælp.

Vi giver børnene vacciner mod dødelige sygdomme og sørger for adgang til ordentlige toiletforhold og hygiejne for at forhindre spredning af sygdomme i de kaotiske forhold efter en katastrofe. Og vi etablerer børnesikre områder, hvor børnene kan komme og lege og være børn i sikre, trygge rammer.

UNICEF-verdenslager-København-Danmark

UNICEFs verdenslager ligger i København. Her sikrer eksperter, at den rette hjælp sendes af sted, når katastrofen rammer.
© UNICEF/2017/Guhle

vaccination-kolera-bangladesh-dreng-barn-børnedødelighed-sunhed-børnesundhed

Børn i katastrofeområder er i stor risiko for at blive smittet med livsfarlige sygdomme som mæslinger. UNICEFs nødhjælp består blandt andet af vacciner til børnene.
© UNICEF/2018/Sokol

Langsigtet genopbygning og traumehjælp

UNICEF har mange års ekspertise i at hjælpe traumatiserede børn med at bearbejde deres oplevelser, og når de allermest akutte behov er dækket, etablerer vi midlertidige skoler og børnevenlige områder. Her sørger vi for undervisningsmaterialer og legetøj, som kan få børnenes tanker lidt væk fra katastrofen og give en følelse af normalitet.

UNICEFs tilgang til hjælpearbejdet betyder, at vi ikke nøjes med at levere akut hjælp. Vi bliver og deltager i genopbygningen ud fra princippet om hjælp til selvhjælp. Vi samarbejder med de lokale og sikrer medejerskab, og skal en ødelagt skole bygges op igen, bygger vi en skole, der bedre kan modstå en lignende katastrofe senere hen. På den måde støtter vi bedst børnenes udvikling og fremtid.

 

Hvad kan du gøre?

Vi ved ikke, hvornår den næste katastrofe rammer, men vi ved, at den kommer. Med en fast støtte til UNICEF hver måned hjælper du med at sikre, at vi kan rykke ud og hjælpe børnene i både den første akutte fase og den langsigtede genopbygning.

Elever og deres lærere i et klasseværelse på en skole i Haiti.

Elever og deres lærere i et klasseværelse på en skole i Haiti. Efter jordskælvet i Haiti i 2010 genopbyggede UNICEF 193 skoler efter princippet om build-back-better, så skolerne bedre kan modstå fremtidige jordskælv.
© UNICEF/2017/Bradley

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu