Sådan bruger
vi pengene

Hjem » Se her hvad din støtte går til – Sådan bruger vi pengene

78 procent til arbejdet for børn

UNICEF er sat i verden for at hjælpe så mange udsatte børn som muligt. Derfor er vi meget påpasselige med vores omkostninger og administration. Når du donerer 100 kroner til UNICEF går gennemsnitligt 78 kroner til formålet. Vi investerer omkring 18 kroner i indsamlingsaktiviteter, som sikrer, at vi får samlet så mange penge ind som muligt. 3 kroner går til administration.

Siden 2000 er antallet af danskere, der støtter UNICEF fast hver måned, steget fra cirka 4.000 til omkring 73.000.

UNICEF er FN’s børneorganisation, men vi modtager ikke faste budgetmidler fra FN. UNICEF’s arbejde er udelukkende baseret på de frivillige bidrag, som vi modtager fra private, virksomheder, fonde og regeringer.

I denne video kan du se mange flere detaljer om, hvordan vi bruger de indsamlede midler.

Fordeling af UNICEF Danmarks midler 2015-2020

Fordelingen af UNICEF Danmarks anvendelse af midler er påvirket af regnskabsår med store eller mindre katastrofer i verden og egenkapitalens bevægelser. Derfor er det mest retvisende at se på UNICEF Danmarks anvendelse af pengene over en periode på fem år.

Sådan bruger vi pengene

 

Se flere detaljer om fordelingen af indtægter og udgifter i UNICEF Danmarks regnskab for 2020

Se årsrapporten her

Sådan fordeler vi hjælpen

Hovedparten af UNICEFs indsamlede midler går til at hjælpe udsatte børn med at overleve, få en uddannelse og sørge for at børnene vokser op i en ren og bæredygtig verden ved blandt andet at give dem adgang til rent vand og sanitet.

Her går hjælpen hen

UNICEF hjælper børn i alle verdensdele. I 2019 gik knap halvdelen af hjælpen til lande i Afrika, og en fjerdedel gik til Mellemøsten og Nordafrika, som er hårdt ramt af konflikt.

Støt unicef og hjælp alle verdens børn