Sådan bruger
vi pengene

Hjem » Se her hvad din støtte går til – Sådan bruger vi pengene

Mindst 75 procent til arbejdet for børn

UNICEF er sat i verden for at hjælpe så mange udsatte børn som muligt. Derfor er vi meget påpasselige med vores omkostninger og administration. Når du donerer 100 kroner til UNICEF, kan du derfor som gennemsnitsbetragtning være sikker på, at mindst 75 kroner går til formålet. Vi investerer omkring 20 kroner i indsamlingsaktiviteter, som sikrer, at vi får samlet så mange penge ind som muligt. Under 5 kroner går til administration.

I 2018 oplevede vi så stor opbakning fra danskerne, at vi kunne sende en meget stor andel af midlerne ud at arbejde for børn. Så hvis du donerede 100 kroner i 2018, gik hele 77,4 kroner af din støtte direkte til formålet.

Siden 2000 er antallet af danskere, der støtter UNICEF fast hver måned, steget fra cirka 4.000 til omkring 80.000.

UNICEF er FN’s børneorganisation, men vi modtager ikke faste budgetmidler fra FN. UNICEF’s arbejde er udelukkende baseret på de frivillige bidrag, som vi modtager fra private, virksomheder, fonde og regeringer.

I denne video kan du se mange flere detaljer om, hvordan vi bruger de indsamlede midler.

Fordeling af UNICEF Danmarks midler 2014-2018

Fordelingen af UNICEF Danmarks anvendelse af midler er påvirket af regnskabsår med store eller mindre katastrofer i verden og egenkapitalens bevægelser. Derfor er det mest retvisende at se på UNICEF Danmarks anvendelse af pengene over en periode på fem år.

 

Se flere detaljer om fordelingen af indtægter og udgifter i UNICEF Danmarks regnskab for 2018

Se årsrapporten her

Sådan fordeler vi hjælpen

Hovedparten af UNICEFs indsamlede midler går til at hjælpe udsatte børn med at overleve, få en uddannelse og sørge for at børnene vokser op i en ren og bæredygtig verden ved blandt andet at give dem adgang til rent vand og sanitet.

Her går hjælpen hen

UNICEF hjælper børn i alle verdensdele. I 2018 gik knap halvdelen af hjælpen til lande i Afrika, og en fjerdedel gik til Mellemøsten og Nordafrika, som er hårdt ramt af konflikt.

Støt unicef og hjælp alle verdens børn