Støt
Nour, 14, lost his father in fighting in Aleppo in 2012. He was then forced to drop out of school to become his family’s sole breadwinner. He lost three years of education but was determined to continue his learning.Working in a sweets shop, Nour works 8 hour shifts every day after school. He has no weekends or days off.Over the summer, Nour attended UNICEF-supported remedial classes, to help them catch up with his peers.

Indsatsområder i

Syrien

Syriens børn lider under krigen

Efter mere end et årti med konflikt er den syriske flygtningekrise fortsat den største fordrivelseskrise i verden. Næsten 5,2 millioner mennesker er registreret flygtninge – herunder mindst 2,5 millioner børn.

Syriens børn er Syriens fremtid

Alvorlige overtrædelser af børns rettigheder – rekruttering, bortførelse og drab fortsætter med at sætte Syriens børns sikkerhed i fare.

Konflikten har raset siden marts 2011, og konsekvenserne for de syriske børn er katastrofale. Der er brug for handling, hvis vi vil undgå en hel generation af syriske børn, der aldrig har gået i skole og aldrig har fået hjælp til at komme sig psykisk efter al den vold og ødelæggelse, de har oplevet.

Krigen forårsager alvorlige brud på børnenes rettigheder.

Børnearbejde, børneægteskaber og rekruttering af børnesoldater er et stigende problem. Mange børn er så traumatiserede, at de har mistet håbet og troen på fremtiden og har svært ved at kommunikere og knytte sig til andre mennesker. De mangler mad, rent vand, varmt tøj, adgang til lægehjælp, beskyttelse og skolegang.

Mange af de syriske børn på flugt har mistet en eller begge forældre i hjemlandet eller er blevet adskilt fra deres familier undervejs. Uden voksne til at passe på dem er disse børn ekstremt udsatte.

For 299 kroner kan du sørge for rent vand til over 3000 syriske børn i en uge

Hvad gør UNICEF?

UNICEF hjælper børnene i Syrien og landene omkring og ved Europas grænser. Vi sikrer adgang til rent vand og livsvigtige vacciner, ligesom vi uddeler varme tæpper og skolematerialer og sørger for, at så mange børn som muligt får behandlet deres traumer og har mulighed for at gå i skole.

Vinteren er den hårdeste tid at komme igennem. Derfor har UNICEF et særligt vinterprogram, der beskytter de udsatte børn ved at give dem varmt vintertøj, lægehjælp og varme i klasseværelserne.

Syriens børn går glip af skolegang

Millioner af syriske børn går ikke i skole, selvom de har alderen til det. Hver fjerde skole i landet er enten ødelagt eller i brug til andre formål. Det er helt afgørende for UNICEF at hjælpe så mange børn som muligt tilbage på skolebænken. Uden en uddannelse vil ikke bare de, men også deres familier og landet som helhed stå med uoverkommelige udfordringer senere hen. Samtidig danner skolen en fast ramme om børnenes hverdag, som er helt afgørende i en så traumatiserende periode af deres liv.

UNICEF støtter og driver skoler i og omkring Syrien. Vi uddeler skolematerialer og oplyser familierne om vigtigheden af, at deres børn kommer i skole.

Statistik over børn i Syrien

  • Befolkning: Der bor ca. 7 millioner børn i Syrien ud af en befolkning på 21,3 millioner mennesker.
  • Børnedødelighed: 22 ud af 1000 børn dør før de fylder fem år.
  • Fødselsregistrering: 96 procent af alle børn bliver registreret ved fødslen.
  • Børnearbejde: 4 procent af alle børn udfører børnearbejde.
  • Geografi: Syrien er et land i det vestlige Asien, der grænser op til Libanon og Middelhavet mod vest, Tyrkiet mod nord, Irak mod øst, Jordan mod syd og Israel/Palæstina mod sydvest.

Mere om UNICEFs arbejde i Syrien på vores internationale side

Læs mere om Syrien

    Konflikten i Syrien raser fortsat