Støt

Børnenes Nytårstale

Børn har ret til at blive hørt

I samarbejde med TV 2 præsenterede vi i år et helt nyt koncept: Børnenes Nytårstale. Et børneinddragelsesprojekt hvor 13-årige Maria Højsgaard-Lauridsen holdt nytårstale for hele landet den 1. januar. En tilbagevendende tradition, hvor et nyt barn får lov at holde talen hvert år.

Om Børnenes Nytårstale

Den 1. januar 2024 blev Børnenes Nytårstale vist for første gang på TV 2. 13 årige Maria Højsgaard-Lauridsen tog ordet og holdt sin nytårstale for hele Danmark. En tale, som hun selv har skrevet. Og en tale fra børneperspektiv, der kan gøre os alle sammen klogere på, hvad der fylder i bevidstheden og hverdagen blandt børn og unge i Danmark.

Marias tale blev udvalgt mellem et væld af taler indsendt af børn og unge fra rundt om i Danmark. Alle taler med vigtige budskaber og noget på hjerte. Næste år får et nyt barn eller ung mulighed for at holde tale til for hele Danmark.

Med Børnenes Nytårstale ønsker UNICEF Danmark og TV 2 Danmark, at give børn og unge en platform, hvor de kan bruge deres ret til at blive hørt, og give voksne og andre børn og unge mulighed for at lytte til børns stemmer og perspektiver.

Dyk ned i overvejelserne bag projektet og læs mere om, hvorfor det er vigtigt, at børn og unge får deres egen nytårstale:
Læs mere om projektet

Se eller gense Maria Højsgaard-Lauridsens nytårstale.
Børnenes Nytårstale 2024, TV 2 Danmark

Undervisningsmateriale

Børnenes Nytårstale handler om at inddrage og motivere børn og unge til at udtrykke deres oplevelser, bekymringer, håb og drømme for deres liv og fremtid. Med nytårstalen som ramme understøtter vi dig, der er lærer i, hvordan dine elever kan øve sig i at forme deres synspunkter og formidle dem til relevante modtagere. Fire forløb giver til sammen et godt fundament til, at dine elever, ikke kun kan skrive en tale, men også øve den og både få og give en god feedback.

Se flere taler og hent undervisningsmaterialet her

UNICEF Danmarks del af projektet er støttet med midler fra Nordea-fonden og TrygFonden.