På Børnenes Dag sætter vi fokus på de rettigheder alle børn har ifølge FNs Børnekonvention. Vi afholder for eksempel en større konference for 450 mennesker, der arbejder med eller har indflydelse på børn og deres trivsel og vilkår i Danmark.

Børnenes Dag den 20. november

Hjem » Børnenes Dag den 20. november

Børnenes Dag

Den 20. november hvert år er det Børnekonventionens fødselsdag og Børnenes Dag.

Den dag sætter vi ekstra fokus på de rettigheder, som alle verdens børn har ifølge FN’s Børnekonvention. Børnenes Dag blev afholdt første gang den 20. november 2015 på årsdagen for FN’s Børnekonvention. Nu er dagen blevet en tradition.

I 2020 afholdtes Børnenes Dag som en række virtuelle events grundet corona, hvor vi satte fokus på, hvordan corona og klimaforandringer har ændret levevilkårene for alle verdens børn.

Derfor skal vi lytte til børn

På Børnenes Dag opfordrer vi børn i hele verden til at tage ordet. Børn har en stemme. Vores opgave som voksne er at lytte til den. Og at give børnene modet og styrken til at turde tage ordet. Det skal vi gøre for børnenes skyld. Men også for vores egen. Og ikke kun på Børnekonventionens fødselsdag, men hver dag.

UNICEF inddrager børn i arbejdet i hele verden. De unge er med som ambassadører.

 

Børnerettighederne viser os vejen til et bedre liv, hvor alle i fællesskab kan have det godt og være trygge.
Sådan siger en klog elev, der har arbejdet med rettigheder.

Følg med på Facebook, Instagram, LinkedIn, og Twitter.

I 2020 fejrede UNICEF Danmark Børnenes Dag med følgende aktiviteter:

Kampagne på Instagram for børn og unge om verden efter corona-krisen, støttet af blandt andet UNICEFs ambassadør Rasmus Kolbe – Lakserytteren. Udstilling af 60 elevers tegninger i Billund i samarbejde med CoC Playful Minds: Læs mere HER.

LEGO-Globus med 430 kreationer af børn fra hele verden blev udstillet på Hovedbanegården i København. Læs mere HER

Hele verden gik i blåt for verdens børn – både fysiske bygninger og digitalt. Se billeder HER

En børnedelegation fra Det Nationale Rettighedsråd overrakte årets resolution til statsministeren, og drøftede kort indholdet og ønskerne til aktiv handling fra regering og folketing. Resolutionen indeholder anbefalinger til politikere, virksomheder og andre og er udgivet af Det Nationale Rettighedsråd.

UNICEF Danmark offentliggjorde ny Gallup undersøgelse om, hvordan danske børn opfatter corona- og klimakrisen.

H.K.H Kronprinsesse Mary talte med børn om fremtiden – live på UNICEF Danmarks Facebookside

Vinderne af UNICEF Prisen 2020 blev offentliggjort – se, hvem der vandt HER

Sidste år på Børnenes dag var vores gode ambasadør Lakserytteren (Rasmus Kolbe) ude og hilse på Det Nationale Rettighedsråd i FN-byen.

Det Nationale Rettighedsråd har børns stemmer i fokus

I år har Børnetopmødet haft to artikler i Børnekonventionen som omdrejningspunkt, og har stor betydning for samfundets genåbning, efter vi alle sammen har levet i skyggen af corona.

Det første punkt handler om medinddragelse og respekt for børns mening, og det andet om vand, sundhed og miljø. Disse danner grundlag for denne resolution,som er udarbejdet af Det Nationale Rettighedsråd (DNR).

Download

Læs Rettighedsrådets resolution her

Download
Download

Se resolutionen som plakat her

Download