Støt
standard standardbillede

UNICEF skal have ny programchef i Grønland

Programchef Maliina Abelsen, som har stået i spidsen for UNICEF Danmarks kontor i Grønland de seneste tre år, har valgt at gå nye veje, og derfor søger UNICEF nu en afløser.

Som programchef har Maliina Abelsen de seneste tre år intensiveret arbejdet for børns rettigheder på tværs af sektorer, organisationer og virksomheder i Grønland. Hendes tilgang med at samle forskellige interesser har været med til at sikre væsentlige fremskridt for børns rettigheder. For eksempel kan nævnes fejringen i maj 2023 af Børnekonventionens 30-års jubilæum i Grønland, hvor Maliina Abelsen samlede politikere, relevante myndigheder, organisationer og UNICEF i et stærkt samarbejde.

”Vi har været utrolig glade for Maliinas store indsats og det fokus, hun er lykkedes med at sætte på børns rettigheder i Grønland. Jeg har stor forståelse for hendes ønske om blandt andet at fokusere på sine bestyrelsesposter og er taknemmelig for de gode år og det gode samarbejde, vi har haft i nogle vigtige år med opbygning af et stærkt UNICEF-kontor i Grønland,” siger Susanne Dahl, generalsekretær, UNICEF Danmark. 

”Det har været et privilegie at bistå med at sætte fokus på børns rettigheder som en del af UNICEF. Børns tryghed her i landet er nøglen til et bæredygtigt samfund. Kontoret står stærkt i dag og derfor kan stafetten også gives trygt videre,” siger Maliina Abelsen. 

Maliina Abelsen fratræder stillingen hos UNICEF ved udgangen af oktober, men vil være tilknyttet i en rådgiverrolle i en periode fremover. 

Som leder af UNICEFs kontor i Grønland har Maliina Abelsen været ansvarlig for NAKUUSA, som er et samarbejde mellem UNICEF Danmark og den grønlandske selvstyreregering Naalakkersuisut. 

Hun har desuden stået bag opstart af nye samarbejder, blandt andet ”Ataatsimoorluta Aalasa” med Grønlands Idrætsforbund, støttet af Nordea Fonden. Denne indsats har haft til formål at få flere børn ind i fællesskaber, hvor bevægelse i trygge miljøer er omdrejningspunkt. Det var også Maliina Abelsen, som sidste år kunne overlevere nyheden til den grønlandske børnerettighedsinstitution MIO om, at den var modtager af den årlige UNICEF Pris.  

Afsøgningen af, hvem der fremover skal lede UNICEF i Grønlands arbejde, sættes i gang med det samme. 

Nuværende programleder Aviaaja Barlach Pregaard konstitueres pr. 1. november som leder af UNICEF Danmarks kontor i Nuuk, der har fem medarbejdere. Kontoret samarbejder blandt andet med Naalakkersuisut om at udbrede Børnekonventionen i Grønland.

Maria Westh

  • Head of External Communications, UNICEF Danmark