Støt
standard standardbillede

UNICEF i Grønland får ny programchef

Den 1. januar tiltræder Tina Dam som ny programchef for UNICEF i Grønland. Hun afløser Maliina Abelsen på posten.

Tina Dam er vokset op i Sisimiut og har boet hele sit liv i Grønland – med undtagelse af studieårene i København, hvor hun uddannede sig til projektleder fra Niels Brock og cand.mag. i Arktiske Studier fra Københavns Universitet.

Siden har hun efteruddannet sig indenfor HR og opnået en MBA. Desuden har hun en lang lederkarriere bag sig og stærke erfaringer med menneskerettigheder og børns vilkår.

Senest har Tina Dam således opbygget sekretariatet for Rådet for Menneskerettigheder i Grønland som sekretariatschef og har tidligere været chef i Kriminalforsorgen, familiechef i Kommuneqarfik Sermersooq, arbejdet for MIO’s forgænger MIPI, i Mælkebøttecenteret og i Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling.

Også på den personlige side har hun et indgående kendskab til børne- og ungeområdet, både gennem sit professionelle virke og gennem sit frivillige engagement, blandt andet som tidligere natteravn i Nuuk og via sin bestyrelsespost i Nordisk Forening mod Børnemishandling og Omsorgssvigt.

”Jeg glæder mig virkelig meget til at blive en del af teamet i UNICEF og til at bidrage til det fantastiske arbejde til gavn for vores børn og unge i Grønland. Gennem hele min karriere har jeg beskæftiget mig med sårbare grupper, og jeg finder det stærkt motiverende sammen med dygtige kolleger at gøre en forskel for børnene og bidrage til at give dem en stærk stemme,” siger Tina Dam.

Fakta om UNICEF i Grønland

UNICEF er FN’s børneorganisation, og er dén organisation, der hjælper flest børn med at overleve og klare sig i livet.

UNICEF i Grønland står sammen med Naalakkersuisut bag NAKUUSA, der arbejder for at fremme børns rettigheder og sikre, at de bliver inddraget i beslutninger, der har betydning for dem og deres liv.

UNICEF i Grønland arbejder blandt andet sammen med Grønlands Idrætsforbund, Paarisa, Pisiffik, Grønlands Politi og Grønlands Håndboldforbund om at udbrede kendskabet til børns rettigheder og FN’s konvention om Barnet Rettigheder.

Maria Westh

  • Head of External Communications, UNICEF Danmark