Støt

Herrelandsholdets kamptrøjer indbringer stort beløb til UNICEF

Danske fodboldfans har købt Herrelandsholdets match worn kamptrøjer fra afgørende kvalifikationskamp for i alt 133.828 kroner og samtidig støttet et godt formål. Hele hammerslaget går til UNICEF og børn i konflikter og katastrofer.

Fredag d. 17. november bød de danske fodboldherrer op til fodboldfest i Parken, da holdet med en 2-1-sejr over Slovenien kvalificerede sig til sommerens EM-slutrunde. Den flotte sejr blev efterfølgende fejret sammen med de mange trofaste fans på hjemmebanen i København. 

Flere danske landsholdsfans har herudover grebet chancen for at få et unikt minde fra kampen og samtidig støtte udsatte børn verden over. Op til kampen besluttede hele landsholdstruppen nemlig, at deres signerede spillertrøjer skulle på auktion til fordel for UNICEF og børn fanget i krig og katastrofer.

I alt indbragte auktionen 133.828 kr., som Herrelandsholdet nu har doneret direkte til UNICEF.

Herrelandsholdets anfører i kampen mod Slovenien, Kasper Schmeichel, glæder sig over resultatet og udtaler på vegne af hele holdet:

”Det er forfærdeligt at følge de konflikter, der udspiller sig i verden lige nu, og det er hjerteskærende, hvor mange børn, der har brug for hjælp. Vi er derfor taknemmelige for resultatet af auktionen, og at vi sammen med vores fans kan være med til at gøre en forskel for børnene”, siger Kasper Schmeichel.

Historisk sammenløb af kriser og katastrofer skaber stort behov for hjælp
Verden oplever i øjeblikket et historisk sammenløb af kriser og katastrofer, hvor rekord mange børn har behov for humanitær hjælp og støtte. Som FN’s børneorganisation er UNICEF til stede verden over, og hjælper blandt andet med vand, mad, medicin og andre livsnødvendige forsyninger. Samtidig har UNICEF fokus på at genoprette en så normal hverdag som muligt. Her er leg og sport et vigtigt redskab, der hjælper børn med at skabe frirum i en svær tid og igen turde drømme om fremtiden.  

UNICEFs danske generalsekretær Susanne Dahl er derfor særlig glad for den store opbakning:

De danske fodboldherrer leverer imponerende præstationer både på og uden for banen. Jeg er simpelthen så stolt og glad over den flotte støtte fra Herrelandsholdet og de mange dedikerede fans. Donationen fra spillernes trøjer kommer til at gøre en forskel for børn og familier, som har akut behov for humanitær hjælp rundt om i verden”, afslutter Susanne Dahl.

Auktionens top 3

TOP 3

SPILLER

BELØB

#1

Pierre-Emile Højbjerg

12.554 kr.

#2

Thomas Delaney

11.000 kr.

#3

Kasper Dolberg

10.000 kr.

Partnerskab: DBU og UNICEF står sammen om at styrke det gode børneliv
DBU og UNICEF sætter børns rettigheder og fodbolden i centrum – og arbejder for at gøre en forskel for børn, både i Danmark og i verden. De to parter står sammen om et stærkt fokus på børn og ønsket om at give så mange som muligt det bedste børneliv, både på og uden for fodboldbanen.

Tidligere i år har Kvindelandholdet doneret 76.033 kroner til UNICEF med en auktion af holdets signerede kamptrøjer fra kampen, der sikrede avancement fra puljen ved sommerens VM-slutrunde i Australien og New Zealand. Herudover har landsholdsfans netop rundet 10.000 kr. i donationer, når de har købt billetter til Kvinde- og Herrelandsholdenes kampe.

På DBU’s fodboldskoler har DBU og UNICEF i 2023 også klædt de mere end 3.000 trænere og frivillige på med inspiration, viden og konkrete værktøjer om børns rettigheder og børnesyn. Fx i en podcast-serie, som handler om mulige udfordringer og dilemmaer, trænerne kan møde på fodboldskolen.

Du kan læse mere her: DBU Partnerskab (unicef.dk)

Maria Westh

  • Head of External Communications, UNICEF Danmark