Alle børn har ret til
skolegang & uddannelse


 

Uddannelse er nøglen til en fremtid

UNICEF hjælper børn med at komme i skole og få en uddannelse, så de kan realisere deres fulde potentiale og skabe sig en god fremtid.
Uanset hvem de er, og hvor de bor.

 

9 ad af 10 børn kommer i skole

Gennem flere årtier er der sket store fremskridt i forhold til verdens børn og skolegang. Siden 2000 er antallet af børn, som ikke kommer i skole, faldet fra 100 mio. til 60 mio., men den gode udvikling er nu stagneret.

Verden over er fattigdom stadig den væsentligste årsag til, at børn ikke kommer i skole. Også børn der lever med politisk ustabilitet, krig, konflikter eller naturkatastrofer, er mere tilbøjelige til at blive afskåret fra skolegang – ligesom dem med handicap eller fra etniske minoriteter. I nogle lande er uddannelsesmulighederne for piger fortsat stærkt begrænsede.

Dårlig kvalitet er en anden udfordring for børns mulighed for at lære og uddanne sig. I mange lande er kvaliteten af undervisningen og de fysiske rammer så dårlige, at det i sig selv forhindrer børnene i at lære og få en ordentlig uddannelse. Over 600 mio. børn og unge verden over, opnår ikke basale læse- og matematiske færdigheder, selvom 2/3 af dem går i skole.

Mange børn kommer ikke i skole

0

børn i grundskolealderen kommer ikke i skole. Værst ser det ud i Vest- og Centralafrika. I Liberia går 62 % af alle børn ikke i skole.

Hjælp UNICEF med at give børn en god skolegang

 

Seneste tal fra UNICEF om læring og uddannelse til verdens børn

 
Elever kigger på en oppustelig globus, som er en del af det undervisningsmateriale skolen har fået af UNICEF. Skolen ligger i Uchiprang flygtningelejren i Bangladesh, hvor et stort antal rohingyaer er flygtet til fra Myanmar.

43,4 millioner børn har fået lærematerialer til skolen.

En gruppe glade elever står i indgangen til det nødhjælpstelt, som lige nu udgør deres skole i Yola, Nigeria.

301 millioner børn fik læring via fjernundervisning.

Rohingya børn fra flygtningelejren i Cox Bazaar går hjem fra skole. UNICEF arbejder for at børn skal lære og uddanne sig.

48 millioner børn, der tidligere var uden for skolesystemet fik undervisning.

Hjælp de børn, der har størst behov

Støt nu

 

FNs Verdensmål om kvalitetsuddannelse

UNICEFs arbejde for alle børns ret til at lære og uddanne sig tager udgangspunkt i FN's Verdensmål 4,
der handler om at sikre alle adgang til kvalitetsuddannelse og livslange læringsmuligheder.