Hvad er en
Verdensforælder?

 

En UNICEF Verdensforælder spiller en helt afgørende rolle i rigtig mange børns liv. Den faste månedlige støtte, hjælper dem med at overleve og udvikle sig.
Og en Verdensforælder er med til at styrke de lokalsamfund, som børnene vokser op i, hvilket kommer dem til gode langt ind i fremtiden.

 

 

En Verdensforælder giver mest hjælp for pengene

En Verdensforælder hjælper udsatte børn med et fast beløb hver måned. Og selvom ALLE bidrag gør en kæmpe forskel, er det som Verdensforælder, du hjælper bedst. Hvorfor? Fordi den trofaste støtte gør det muligt for os at planlægge og effektivisere hjælpearbejdet, så børnene får så meget hjælp som overhovedet muligt ud af hver eneste støttekrone.

Gør en livsforandrende forskel for rigtig MANGE børn

bliv verdensforælder
 

Når vi spørger vores Verdensforældre, hvorfor de har valgt at støtte børn i samarbejde med netop os, så fremhæver mange af dem,
at de gennem UNICEF kan hjælpe MANGE udsatte børn i stedet for færre børn eller blot et enkelt fadderbarn. Det er
også vigtigt for dem, at UNICEF har en tilknytning til FN. For med FN i ryggen er det nemmere at få regeringer
i tale og få indflydelse på det, de beslutter.

 
 

UNICEF prioriterer de børn, der har allermest brug for hjælp. Udover, at det er mest menneskeligt, at hjælpe de svageste først,
så skabes der også mest effekt for pengene. Via UNICEFs knowhow kan Verdensforældre være med til at skabe varige forandringer for børn
i flere generationer frem i tiden. Og dét er vigtigt for dem.

 

 

Lave administrations-udgifter

Det betyder meget for vores støtter, at udgifterne til administration holdes nede, så størstedelen af deres støtte går til hjælpearbejdet for børn. Når du donerer 100 kroner til UNICEF, kan du være sikker på, at mindst 89,5 kr. går til formålet. Lige nu går 8 kr. til indsamlingsaktiviteter, som sikrer, at vi får samlet så mange penge ind som muligt, og kun 1 kr. går til administration.

Gør en livsforandrende forskel for rigtig MANGE børn

bliv verdensforælder

 

Kan jeg ændre i mit støttebeløb?

Ja, det kan du. Ring til os, hvis din økonomi ændrer sig, og du gerne vil have ændret din støtte.

Kan jeg ændre kontonummeret, som min støtte bliver trukket fra?

Ja, det kan du, men du skal højst sandsynligt have fat i din bank. Hvis din aftale stadig er aktiv, og din støtte bliver trukket via betalingsservice (PBS), skal du kontakte din bank, så de kan ændre kontonummeret for dig. Det er kun din bank, der kan flytte aftalen fra den ene konto til den anden. Er din aftale derimod afmeldt, kan vi oprette en ny for dig på det kontonummer, du ønsker.

Kan jeg få skattefradrag?

Du kan få fradrag for din støtte helt fra første støttekrone. Du kan faktisk trække hele dit samlede bidrag fra i skat – dog højst det gældende loft. Ægtefæller har hver deres fradrag. Og hvis du er Verdensforælder, og vi har dit CPR-nummer, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du nemlig helt automatisk dit skattefradrag.

Du kan også vælge at være Medlem (Verdensforælder uden fradrag) hvis du ikke ønsker at få fradrag for din støtte.

Har I mit CPR-nummer?

Hvis du er i tvivl, om vi har dit cpr-nummer, er du altid meget velkommen til at ringe eller skrive til os. Så skal vi nok tjekke, om vi har det.

Hvorfor har I ikke indberettet hele min støtte til SKAT?

Hvis dit samlede støttebeløb ikke svarer til det beløb, du får skattefradrag for, hænger det sandsynligvis sammen med den måde, du kom ind i UNICEF på. Hvis du blev meldt ind gennem en af vores medarbejdere på gaden, er du startet som Medlem (Verdensforælder uden fradrag), hvilket desværre ikke er fradragsberettiget. Du starter også som Medlem, hvis du, FØR du blev fast støtte, aldrig selv har taget initiativ til at støtte UNICEF (heller ikke sendt en støtte-sms under en katastrofe, købt en af vores Verdensgaver eller lignende). Og som Medlem får du ikke dit fradrag endnu. Det gør du til gengæld som Verdensforælder. Derfor er de første måneder som Medlem sikkert forklaringen på beløbsforskellen, du nu undrer dig over. Ring eller skriv endelig til os, hvis du har spørgsmål.

Skal jeg selv indberette min støtte til SKAT?

Nej, du kan faktisk ikke selv indberette din støtte. Vi skal nok sørge for at indberette din støtte til SKAT, når vi har dit CPR-nummer.

Jeg kan se, I har ringet, hvad vil I?

Du er højst sandsynligt blevet ringet op af os, fordi vi gerne vil takke dig for din støtte, eller fordi vil vil høre, om du ønsker at ændre beløbet, du bidrager med. Det er helt ok at sige nej tak, hvis vi spørger, om du vil forhøje dit støttebeløb. Det respekterer vi altid. Uanset beløbets størrelse er vi meget taknemmelige for din støtte.

Hvor har I mit nummer fra?

Du har højst sandsynligt givet et bidrag eller sendt en støtte-sms under en katastrofe eller en anden indsamling, som vi har foretaget for at samle penge ind til arbejdet for verdens børn. Du er altid velkommen til at ringe til os, så finder vi ud af, hvordan det hænger sammen med det samme.

Er det sikkert at give personfølsomme oplysninger til jer?

Når en UNICEF medarbejder på gaden eller i telefonen beder om dit personnummer, kan du være tryg ved, at vi behandler dine oplysninger fortroligt og med omhu. Føler du dig alligevel utryg ved at oplyse nummeret over telefonen eller til en gade-medarbejder, du ikke kender, vil der altid være en alternativ måde at give dine oplysninger på. For eksempel kan du få tilsendt en mail af medarbejderen, du taler med i telefonen og selv udfylde oplysningerne til os skriftligt i en mail, som du får tilsendt. Mailen vil indeholde blanke felter, som du kan udfylde i ro og mag derhjemme.

Kan jeg være sikker på, det er UNICEF og ikke svindlere, der kontakter mig?

Hvis du er i tvivl om en sms, et opkald, en mail eller et brev med UNICEF som afsender nu også ER fra UNICEF, er det en god idé at ringe til os og få en bekræftelse. Selvom det ikke er et problem, vi oplever, skal du naturligvis reagere, hvis du får en fornemmelse af, at noget ikke er, som det burde være.

Kan jeg slippe for at blive kontaktet af jer?

Hvis du ikke ønsker at blive ringet op af os, kan du sagtens blive fri. Det gælder også i forhold til at blive kontaktet via brev, mail eller sms. Ring eller skriv til os, så hjælper vi med at få det arrangeret.

Kan jeg blive frivillig hos UNICEF?

Først og fremmest skal du have tusind tak, fordi du gerne vil hjælpe! Du kan blive frivillig i en af vores lokalafdelinger herhjemme. Men hvis du drømmer om at rejse ud i verdens som frivillig, er der ikke muligheder hos UNICEF. Det er nemlig sådan, at hos UNICEF bruger vi frivillige, der bor i de lande, vi udfører hjælpearbejdet i. På den måde forsvinder kompetencerne ikke, når en frivillig rejser hjem igen. De bliver i landet til glæde og gavn for børnene. Du kan læse mere om det her.

Kan jeg få sat min støtte på pause?

Ja, det kan du altid få. Dog max i et halvt år. Ring til os, så hjælper vi dig med at få det bragt i orden.

Hvordan stopper jeg min støtte?

Ønsker du hverken at få sat din støtte på pause, eller få sat beløbet du støtter med ned, kan du naturligvis vælge at få stoppet din støtte helt. Ring eller skriv til os, så skal vi nok hjælpe med at få din aftale stoppet.