Støt

Del din arv med

UNICEF og verdens børn

Derfor valgte vi UNICEF …

Herunder kan du møde tre personer, som alle har gjort sig tanker om, hvordan deres arv skal fordeles. Fælles for dem alle er, at det giver en ro at vide, at der er styr på fordelingen, og at en del af deres arv kommer til at gøre en forskel for børn ude i verden.

Hanne

For Hanne er det vigtigt at have et godt liv. Men når hun engang ikke er her længere, vil hun gerne selv beslutte, hvem hun vil dele sin arv med. Hun har ikke selv børn, men vil rigtig gerne give dem til børn, som har brug for dem. ”Mange børn i verden mangler jo noget, så hvis jeg kan bidrage bare lidt, er det en god ting.”

Mads

Mads bor i Hjørring med sin kone og to børn og arbejder med finansiel rådgivning. For ham er det vigtigt at tage stilling til arv og testamente, så ens kommende arvinger ikke står med ansvaret. Parret har selv prøvet at stå midt i en krise, da deres ene søn blev født for tidligt, og derfor vil Mads gerne hjælpe børn, som oplever kriser tæt på.

Hanne

Det betyder noget for mig, at jeg ved, at jeg i mit liv har bidraget til at gøre en forskel. Sådan siger Hanne Lisbeth Gravgaard, som er uddannet psykolog, selv har mistet en søn og arbejdet for og med børn hele sit professionelle liv.

Børn vælger ikke selv deres situation

For Hanne Lisbeth Gravgaard er det ikke svært at beslutte, hvorvidt en del af hendes arv skal gå til UNICEFs arbejde for børn. “Jeg har en stor kærlighed til børn, især for de allersvageste – dem, der ikke har valgmuligheder. Det er også, derfor jeg vil betænke UNICEF. Børn er altid ofre for omstændighederne – uanset situationen,” siger hun.

Hun forklarer, at børn ikke altid selv har mulighed for at vride sig ud af den situation, de står i. “Jeg er selv mønsterbryder og har måttet kæmpe for min uddannelse på egen hånd. Der var ikke nogen til at støtte mig, men jeg VILLE fortsætte med at lære. Derfor fandt jeg kræfterne til at læse videre og arbejdede ved siden af for at tjene til udgifterne.

Hanne mener, at uddannelse er en essentiel del af børns liv. “Så dét at jeg kan støtte børn, så de kan finde de kræfter, der skal til for at vokse og udvikle sig, det betyder meget for mig.”

Man behøver ikke være rig

Hanne fortæller, at man ikke nødvendigvis behøver at have en stor formue for at give noget af sin arv videre. “Jeg talte med UNICEFs advokat og fik god rådgivning. Det er en forholdsvis simpel proces. Man skal egentlig bare henvende sig til UNICEF, hvis man gerne vil oprette et testamente. De har en advokat, der hjælper og kommer med et udkast – også selvom det hele ikke skal gå til UNICEF.”

Min familie skal også arve noget

Hanne har to niecer, som også skal have en del af hendes arv. Det samme gælder de børn, niecerne skulle få. “De synes, det er fint – vi har talt om det,” fortæller hun og tilføjer, at hun tog stilling til donationen for lang tid siden. “Det hænger godt sammen med den, jeg er – og så har jeg tillid til UNICEF. Det er et FN-organ. Jeg kan godt lide FN som sådan, og så er UNICEF jo dem, der arbejder med børn.”

Arv & testamente

Få gode råd til arvedonationer & oprettelse af et testamente