Støt

UNICEF Danmark
Årsberetning 2017

For alle verdens børn

I begyndelsen af 2017 udsendte UNICEF er overblik over, hvad der skal til for at hjælpe børn i verdens brændpunkter gennem året. Behovet var det største nogensinde. For selvom det over de seneste årtier er lykkedes at få mange millioner ud af fattigdom, få flere børn i skole og forebygge eller behandle mange smitsomme sygdomme, så er udfordringerne for de mest udsatte børn og unge større, end vi har set længe. 28 millioner børn er på flugt. 52 millioner børn sulter. Og 71 millioner unge i udviklingslande mangler job.

Det er mere end 70 år siden, at UNICEF af alle verdens lande gennem FN fik det mandat at sikre børns vilkår. Tallene ovenfor viser, at det løfte i dag fortsat er vigtigt – både når det gælder den langsigtede udvikling og akut hjælp i katastrofesituationer. At UNICEF Danmark i 2017 var i stand til at bidrage flot som et af de lande i verden, der støtter med mest per indbygger, kan vi kun takke mange danskere, Verdensforældre, virksomheder og fonde for.

Vi er fortsat ambitiøse på alle verdens børns vegne. Igennem generationer har børn kunnet forvente at vokse op i en bedre verden end den, deres forældre oplevede. Det er nu ikke længere gældende for alle børn.

Derfor er verdenssamfundets løfter gennem de 17 Verdensmål afgørende. I 2017 satte UNICEF indenfor den ramme mål for, hvilken forskel vi sammen med de mange mennesker, der støtter UNICEF, vil gøre for børn i de kommende år. Helt konkret. Det handler om børn som 8-årige Myra fra Antigua, der har brug for det mest basale; mad, rent drikkevand, beskyttelse. Og en uddannelse. Eller tumlinger som Madalitso fra Malawi, der har behov for voksne, som kan tage sig af ham. Det er kun muligt, hvis mennesker som dig fortsat bakker op. Tusind tak for din støtte!