Støt

UNICEF Danmark
Årsberetning 2016

Vi rækker ud til alle børn I nød

I 2016 var verden desværre på ny vidne til et uhyggeligt stort antal kriser og katastrofer, såvel menneske- som naturskabte. Krige, oversvømmelser, orkaner, jordskælv, tørke, sult. Det ramte alt sammen, og som altid gik det værst ud over børnene.

Vi så billeder af børn på flugt, børn, som blev bombet, børn i ødelagte hjem og skoler og børn med ængstelige, mørke blikke. Men heldigvis så vi også billeder af børn, som klarede sig. Vi så billeder af børn i teltskoler, børn, der hentede vand ved midlertidige vandposter, og børn, som legede i flygtningelejrene. Det var børn, som fik hjælp af UNICEF. For når en katastrofe rammer, så er vi der, og vi er der hurtigt.

Det er vi ikke mindst takket være den store økonomiske støtte, vi blandt andet får fra vores mange bidragydere, virksomheder og fonde her i Danmark. Alene i 2016 støttede danskerne UNICEFs nødhjælpsindsats i og omkring Syrien med et langt større beløb end de fem forudgående år tilsammen!

Men selv om vi kan og skal hjælpe børn i katastrofer, er det samtidig helt afgørende, at vi bliver med at investere i det langsigtede udviklingsarbejde. Over 80.000 faste, månedlige bidragydere – vores Verdensforældre – sikrer blandt andet, at vi fortsat kan bidrage markant til dén del af UNICEFs livsvigtige arbejde. Vi er stolte af, at vi bruger over 80 procent af de indsamlede midler på at hjælpe børn i udviklingslande, i Grønland og herhjemme. Tusind tak for hjælpen!