Støt

UNICEF Danmark Årsberetning 2014

Børnene har brug for os

2014 var et meget travlt år. I mands minde har der ikke været så mange – og så alvorlige – katastrofer. Bare tænk på Ukraine, Gaza, Syrien og kampen mod ebola. Og så har vi ikke engang nævnt det vigtige langsigtede udviklingsarbejde, som UNICEF udfører i over 190 lande og territorier.

Børnene havde brug for os. Og det har de bestemt også fremover. I 2015 sætter verden nye mål for bekæmpelse af fattigdom, og de mål bliver centrale i UNICEFs arbejde. For som verdens største og mest indflydelsesrige børneorganisation spiller vi en særlig rolle. Vi er til stede i alle lande. Vi arbejder direkte med regeringer og andre vigtige beslutningstagere. Og så er vi dér, hvor de værst stillede børn er – fra fjerntliggende landsbyer til storbyernes enorme slumkvarterer.

Selv efter et år med en ulykkelig rekord i nødhjælp er det vigtigt at holde fast i, at det går fremad for verdens børn. Børnedødeligheden for de nul-fem-årige faldt igen i 2014, så den nu er halveret siden 1990. Det er enestående. Men det er ikke nok!

UNICEF Danmark spiller en vigtig rolle i UNICEFs samlede arbejde. Vores økonomiske støtte er målt per indbygger den sjette største blandt alle de lande, UNICEF samler penge ind i. Beløbet steg i forhold til året før. Det vil vi gerne sige tusind tak for til alle, som har støttet UNICEFs arbejde. Den støtte er afgørende for, at vi også fremover kan give børnene den hjælp og udvikling, de har brug for.